Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Sàmper acusa Vox de fer “provocacions”, saltar-se “de forma sistemàtica” les indicacions i dificultar la tasca policial

Interior obre una investigació reservada per esclarir l’actuació d’un antiavalot a Salt

Agències 08/02/2021
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha acusat Vox de fer “provocacions” i de saltar-se “de forma sistemàtica” les indicacions dels cossos de seguretat. Sàmper ha fet referència així als incidents que van tenir lloc aquest cap de setmana en un míting de Vox a Salt. El conseller ha reivindicat que la policia “ha de garantir” la seguretat en actes polítics i ha lamentat la “tensió creada per provocadors que busquen enfrontament físic”. Ha assegurat que hi ha partits que “dificulten la tasca policial” en no fer cas de les indicacions. Ha rebutjat també el llançament d’objectes. A més, ha explicat que s’ha obert una investigació reservada per esclarir l’actuació d’un antiavalot que va disparar una salva a prop d’un fotoperiodista.

Sàmper ha fet una crida a que la campanya electoral se centri en el debat de propostes i no en enfrontaments. Així, ha criticat l’actuació de candidats que fan “provocacions”, en al·lusió a Vox. Ha afegit també que els actes dels partits poden generar adhesió o rebuig però ha reivindicat que aquest rebuig, discrepància o protesta “no pot ser mai violenta”.

D’altra banda, ha assegurat que tampoc es poden permetre “amenaces públiques exhibint armes de foc”, en al·lusió al vídeo difós a Twitter per un home que presumptament amenaçava independentistes exhibint un rifle. La policia catalana va localitzar l’home a la comarca de l’Alt Camp, el va portar a comissaria a declarar i posteriorment va anar a casa seva, on li van intervenir vuit armes de foc. Sàmper ha defensat que la policia ha “evitat conflictes” aquest cap de setmana, un cap de setmana que ha reconegut que ha estat de “molta tensió” i “complex”.

D’altra banda, ha garantit que s’investigarà si s’han produït accions per part dels agents “que vagin en contra de l’observança més pulcra del respecte als drets fonamentals”. En aquest sentit, ha explicat que s’ha obert la investigació reservada a l’agent de la BRIMO que va disparar la salva a prop d’un fotoperiodista a Salt. El conseller ha afegit que un cop analitzada la seva actuació, la investigació tindrà “les conseqüències que hagi de tenir”. En línies generals però ha asseverat que els mossos han intervingut “com han hagut d’intervenir”, per exemple separant bàndols no sempre de forma senzilla. Amb tot, ha fet una crida a una campanya “pacífica, on cadascú pugui dir el que pensa i sent sense violència”.