Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Salvini diu a l’Open Arms que porti els rescatats de festa a Eivissa

El vicepresident intensifica la seva deriva ultra pensant en unes noves eleccions a Itàlia

Redacció
Redacció 11/08/2019
Interior Minister Matteo Salvini gestures as he arrives at the Italian Business Association Confcommercio meeting in Rome, Italy, June 7, 2018. REUTERS/Tony Gentile

L’Open Arms segueix a navegant pel Mediterrani a l’espera que un port segur europeu els aculli per a poder atracar. La situació comença a ser extrema després d’un nou rescat ahir i ja compta amb una tripulació de 160 persones salvades.

Malta només accepta els últims 39, trobats en les seves aigües, Espanya i Itàlia ja han dit que no permetran que el vaixell de l’ONG català faci terra en els seus ports.

Tanmateix, el vicepresident italià i ministre d’Interior, Matteo Salvini, està aprofitant la difícil situació de l’Open Arms per a fer populisme del més barat. En un tuit ha convidat a l’embarcació que porti els rescatats a Eivissa o Formentera perquè els migrants salvats “s’ho passin bé”.

Unes declaracions en plena crisi de govern a Itàlia, ja que la formació ultra de Salvini, la Lliga Nord, vol trencar amb els seus socis de govern i convocar noves eleccions.