Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Salvador Vergés critica que la CCMA hagi dit que el vaccí desenvolupat a Amer és una “vacuna espanyola”

El diputat de Junts ha mostrat el seu disgust en llegir a la CCMA que la vacuna desenvolupada a Amer és una vacuna espanyola i ha criticat el to de la Corporació

Redacció
Redacció 11/08/2021
Una dona rebent la vacuna a l'Escala. Imatge del 9 de juny del 2021

El diputat de Junts Salvador Vergés ha comentat que li ha disgustat la manera com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha redactat una piulada una de les notícies amb més impacte del dia. Avui, la vacuna Hipra contra la COVID-19 ha rebut el vistiplau de l’Agència Espanyola dels Medicaments i Productes Sanitaris per poder passar a la darrera fase, l’assaig clínic amb humans.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en el tuit ha dit que és una vacuna espanyola, malgrat que la seu de la vacuna és a l’Amer, a la comarca de la Selva. Per tant, hagués estat més lògic dir que s’havia desenvolupat a Catalunya, ja que aquesta redacció dona lloc a possibles malentesos.

Salvador Vergés ha dit: “Quina pena de mitjà al servei de l’autonomisme ranci. La vacuna l’ha desenvolupat Hipra, d’Amer, de la Selva de Catalunya. Gràcies per ajudar tant.”. Al diputat de Junts li ha molestat que s’ocultés que s’havia desenvolupat a Catalunya i ha criticat que la CCMA hagi tingut aquest posicionament, deixant perdre l’oportunitat de destacar els mèrits catalans.

La CCMA ha actualitzat la informació i ha canviat el terme “vacuna espanyola” tot dient que s’ha desenvolupat a “l’estat”, de manera que també genera ambigüetat i no s’ha modificat la piulada. Al cos de la notícia, sí que s’inclou que la seu d’Hipra es troba a Amer, però no es menciona la nacionalitat de la vacuna.