Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Sâlomon Festival: l’art total arriba a Barcelona

El Sâlmon Festival porta l’art del cos i la dansa a Barcelona fins al 10 de febrer. La setena edició del festival apropa la creació contemporània al ciutadà, s’endinsa en […]

Redacció 31/01/2019
Presentació Sâlomon Festival

El Sâlmon Festival porta l’art del cos i la dansa a Barcelona fins al 10 de febrer. La setena edició del festival apropa la creació contemporània al ciutadà, s’endinsa en els processos creatius, en l’experimentació en les arts escèniques, arts visuals, en les comunitats i el diàleg. Hi participen més de 100 artistes internacionals, estatals i locals amb més de 35 propostes, assegurant tres setmanes de programació d’activitats artístiques. Entre els espais del festival podem trobar: L’Auditori, CaixaForum, MACBA, Sala Hiroshima, MNAC i Cinema Zumzeig.

L’artista Fito Conesa ha dissenyat la imatge del festival. Una imatge feta en col·laboració amb la Fundació Miró en el si del projecte “Un monstre que diu la veritat”. En una feliç coincidència, l’última exposició de Conesa a l’Espai Tactel i la imatge dissenyada, expliquen realment el concepte del festival: “Cada cos, amb les seves singularitats meravelloses, és una porta oberta al coneixement del món” resa el programa.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

🌈 Dissabte 26 de gener d’11 a 18h arriba la 2a BACANAL SÂLMON< enguany vinculada a la programació d’Art, Educació i Comunitat del Festival. A @fabraicoatsbcn 🌪 – 🥘 Un dia per estar juntes, amb persones conegudes, desconegudes i de totes les edats. Una manera diferent i participativa d’apropar-nos a les arts vives contemporànies i transmetre’ns co- neixement en codi obert i de tu a tu.🌴 – LABORATORIS, PERFORMANCES,PAELLES i TROBADES AMB 👉🏼 Martí Sales, Marc Sempere Moya, María Acaso, Oscar Bueno, Macarena Recuerda Shepherd, Javier Cruz i Fernando Gandasegui, La Agencia, Orquestina de Pigmeos, Guy Sherwin i Lynn Loo, Urati 15… i algunes sorpreses més. – Assegureu-vos lloc als Laboratoris reservant entrada a bacanal@salmon-dance.com. – #salmonfest19 #party #educacio #artsvives #performance #undiajuntes #intergeneracional

Una publicación compartida por Festival SÂLMON< (@festival_salmon) el

Conesa, aquest mes, exposa col·lectivament a Espai Tactel “Secret diaries” amb Michael Roy. Una de les obres de Fito Conesa són les pàgines dels seus diaris d’adolescent. La imatge del festival està conformada per planetes i constel·lacions. D’allò més privat, dels secrets de joventut, passa a anunciar el diàleg artístic i comunitari. Si Sâlomon Festival ha de ser veritablement interdisciplinari i una font de coneixement, aquesta és la prova que ho anuncia. Conesa amb la seva trajectòria i obra ho demostra. Alçant-se des dels seus secrets púbers, arribar a cercar la música dels planetes. Però que la presentació no ens deixi veure els fons.

El festival en la seva setena edició es consolida gràcies a la proliferació d’espais i la col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. D’aquesta manera 13 espais conformen el total del festival, on dialogar amb l’art o fer que aquest faci de mitjancer entre nosaltres. Per tal de, a través del cos entendre el món en el qual vivim. Les propostes interrelacionen les arts per tal de desenvolupar un seguit de relacions i arguments que serien difícil de fer d’altres maneres. S’entén l’art com un fet més enllà de l’idioma, de l’expressió i dels acords que ens porten a parlar i escriure d’una manera determinada.

Los detectives, el quartet format per Mariona Naudin, Maria Garcia Vera, Marina Colomina i Laia Cabrera és un perfecte exemple d’aquest fet. S’autodefineixen així: “Els nostres projectes són un laboratori amb regles pròpies que fomenten el canvi de rols constant entre les intèrprets i del que neix un estil d’escriptura orgànica i fresca que té com a eix vertebral la corporalitat”. I amb la seva intervenció Las cosas se rompen, la gente se muere (pieza en proceso), posen de manifest que es necessita l’expressió plàstica i espiritual del cos per tal d’arribar a conclusions que permetin entendre el nostre món. L’art esdevé llavors una proposta total.

L’entrada de vuit euros al festival inclou un pac de tres entrades per diferents espectacles. Aquí podeu consultar la programació del festival.