Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Sabrià torna a insistir que ERC no pactarà amb el PSC

Confia, però, que JxCat investirà un republicà si aquesta és la llista més votada

Avatar
Agències 28/11/2020

El president del grup parlamentari d’ERC i dirigent del partit, Sergi Sabrià, ha assegurat, en una entrevista a Elnacional.cat, que els republicans tenen la ferma intenció de mantenir els acords per continuar governant amb JxCat després del 14-F, sempre que els resultats electorals acompanyin. Tant és així, que Sabrià veu ERC investint un altre candidat de JxCat si cal sense cap problema. “Governem amb JxCat i amb el PDeCAT des de fa molt temps. I en el futur probablement ho haurem de continuar fent. Com a mínim és la nostra voluntat. Si JxCat guanya les pròximes eleccions nosaltres ja hem demostrat mil vegades que investirem el seu candidat. Jo entenc que si guanyem nosaltres les eleccions, ells farien exactament el mateix”, diu.

En aquest sentit, ha insistit de manera vehement que no acceptaran cap altre acord de Govern després del 14-F que no passi per repetir l’actual, rebutjant així de nou la possibilitat de tenir pactes amb els socialistes. “El rival el 14-F és el PSC. Guanyar al PSC és guanyar al rival de veritat. Robar-li els vots al PSC és fer créixer el moviment. El nostre rival sempre és el PSC. Nosaltres no tenim males paraules pels companys de viatge mai, no ens enfadem mai amb ells, no els fem retrets en campanya. I ens en sentim molts, però tornarem a fer el mateix. Tenim moltes diferències amb JxCat, però les diferències de model de país, avui, no ens fa que els hàgim de criticar, perquè tenim més en comú i perquè en la situació actual haurem de continuar treballant junts. El rival és el PSC”, sentencia a l’entrevista.

De la mateixa manera, assegura que ERC està disposada a renunciar a la Generalitat abans que tancar acords amb el PSC. “Com que nosaltres amb aquest PSC no hi hem de fer res, renunciem a les cadires i al poder perquè el primer són els principis. I com que no ho hem fet a la Diputació o al govern de Barcelona, on algú altre sí ho ha fet, tampoc ho farem a la Generalitat de Catalunya. I ens ho podeu preguntar 200.354 vegades, que nosaltres no farem un tripartit amb el PSC. No el farem, no el farem, no el farem!”, afirma rotund.

Relacionats