Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Rull rebutja la desobediència: “No té sentit que repetim la mateixa estratègia”

L’exconseller i diputat de JxCat Josep Rull ha descartat aquest dilluns utilitzar la desobediència per aconseguir l’objectiu dels independentistes: “No té sentit que repetim la mateixa estratègia”. En una entrevista […]

Redacció
Redacció 03/09/2018
Josep Rull i Jordi Turull / ACN

L’exconseller i diputat de JxCat Josep Rull ha descartat aquest dilluns utilitzar la desobediència per aconseguir l’objectiu dels independentistes: “No té sentit que repetim la mateixa estratègia”.

En una entrevista del diari Ara, preguntat per si el Govern ha de tornar a practicar la desobediència, ha replicat que l’Executiu de la passada legislatura està acusat de desobeir, quan el que va fer va ser “obeir al Parlament”.

“No ens sentim desobedients. Dit això, és evident que aquella estratègia va topar amb unes limitacions de força que no estàvem en condicions de superar. Per tant, no té sentit que repetim la mateixa estratègia”, ha dit i ha proposat buscar l’objectiu per altres camins.

Què passarà els pròxim mesos?

Empresonat a la presó de Lledoners (Barcelona) per la causa del procés independentista, Rull espera el fet que es tanqui la instrucció i se celebri el judici: “Tot el que no sigui l’absolució serà una injustícia”.

De cara als pròxims mesos i pensant en la decisió del Tribunal Suprem, Rull demana que no augmenti “la tensió, malgrat que es dispari la indignació”.

Ha vaticinat que els judicis mostraran que els investigats estan sotmesos a “un càstig que s’intenta encaixar en unes lleis i uns procediments que no l’admeten”.

“La indignació ha de donar més força i més compromís. No la dissolguem a través de la ràbia o la confrontació. Canalitzem-la constructivament, intel·ligentment. S’ha de traduir en iniciativa política operativa, efectiva”, ha concretat.

No ha concretat quina és l’estratègia per la que aposta pel futur, però sí que ha descartat les discussions entre JxCat i ERC sobre posar terminis a l’objectiu: “Les discussions sobre els calendaris no ens han ajudat i no hauríem de tornar a caure en això”.

Crida o PDeCAT?

L’exconseller ha explicat que juntament amb els seus companys de formació Jordi Turull i Joaquim Forn, ja s’ha apuntat al projecte polític impulsat per l’expresident Carles Puigdemont, la Crida Nacional per la República.

No obstant això, considera que el seu partit, el PDeCAT, no ha de tenir “cap” relació orgànica amb el projecte de Puigdemont, perquè els associats de la formació s’apunten a la Crida de manera individual.

“Que ningú s’equivoqui. La Crida no és la segona refundació de CDC. En coherència, no es planteja la dissolució del PDeCAT”, ha advertit.