Dissabte, 31 d'octubre de 2020 - Edició 828
La República

Rufián mostra la seva predilecció per Errejón

La xarxa recorda al republicà que el líder de ‘Más Madrid’ va dir que la suspensió dels presos polítics com a diputats al Congreso li quedava “lluny”

Redacció
Redacció 05/08/2019
Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés / ACN

El diputat d’ERC al Congreso, Gabriel Rufián, ha lloat (via Twitter) les declaracions del líder de ‘Más Madrid’, Íñigo Errejón, en una entrevista publicada a ‘El País’ aquest dilluns. “A Íñigo Errejón hay que leerle más”, ha escrit el republicà, adjuntant el text on Errejón assegura que ell sí que hauria acceptat (no com va fer Pablo Iglesias) l’oferta de Pedro Sánchez de cara a la seva investidura. Els republicans també es van posicionar clarament perquè aquesta fos possible.

Al seu torn, Errejón li ha contestat agraint-li les seves paraules explicant que a l’entrevista realitzada pel diari espanyol va lloar el seu discurs durant el procés d’investidura fallida, però que això no apareix en el que finalment s’ha publicat -segons creu ell- per raons d’espai.

L’entrevista a Errejón

El líder de ‘Más Madrid’, d’altra banda,  parla a l’entrevista de la necessitat de tenir “mirada llarga” en la política espanyola i “arribar a una entesa amb altres que no pensen com tu exactament, però als quals pots proposar un horitzó compartit”. A més, apunta que no es veu en un projecte polític a nivell espanyol i recorda Vistalegre II (quan les bases van donar a Pablo Iglesias el poder passant per sobre seu) com “un dia lleig”.

Crítiques a Rufián

Pel que fa als elogis públics de Rufián a Errejón, han estat durament criticats per usuaris a les xarxes socials, que -sobretot- han recordat quan el líder de ‘Más Madrid’ va dir que la suspensió dels presos polítics com a diputats al Congreso li quedava “lluny”. Entre altres, Rufián ha rebut plantofades d’un dels militants del seu partit més crític durant els darrers temps, Xavier Martinez-Gil, o d’una de les cares més visibles dels Mossos republicans, Albert Donaire.

Relacionats