Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Rovira es defensa de les crítiques i lamenta que part de l’independentisme està “negant la realitat”

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, s’ha defensat de les veus que li han retret que digués que el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 no va tenir “prou legitimitat interna i tampoc prou legitimitat internacional”. Unes declaracions que han estat criticades per la líder de JxCat, Laura Borràs, qui ha acusat ERC de voler reescriure el que va passar el 2017.

Publicitat

A través d’un fil a Twitter, Rovira ha assegurat que hi ha “faccions de l’independentisme negant la realitat” des de fa “massa temps” i que això “complica més la consecució d’un objectiu d’una complexitat immensa que no es pot abordar des del simplisme autocomplaent”.

“Si la neguen perquè creuen que hi ha una altra realitat, no han actuat mai en conseqüència des del mateix 1-O a la nit i durant cinc anys. O potser també la neguen per partidisme i tacticisme electoralista estèril. Per guanyar, calen reflexions estratègiques honestes”, ha argumentat la dirigent republicana, que ha assenyalat que “cal sumar al projecte més gent a Catalunya” i explicar-lo millor a l’estranger.

L’1-O, ha afegit, va ser “l’acte de desobediència civil més gran fet a Europa en dècades”, un “èxit” que “durarà generacions”, ha augurat. Tot i això, ha subratllat que “negar la realitat no ajuda” i que convé “fer un diagnòstic rigorós i valent que permeti encarar un nou embat amb garanties d’èxit”.

Et pot interessar  Escàndol: Renfe i Adif posen impediments a la publicitat d'ERC i Compromís
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió