Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Borràs replica a ERC: “L’1-O no és patrimoni de ningú, que ningú es pensi que el pot desacreditar o fer malbé”

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha carregat contra les declaracions de Marta Rovira sobre el referèndum de l’1-O, i ha acusat ERC de tenir “massa intenció” de voler reescriure el que va passar el 2017. “L’1-O no és patrimoni de ningú, que ningú es pensi que el pot desacreditar o fer malbé”, ha avisat.

Borràs ha defensat que el referèndum va ser un exercici “d’autodeterminació sense precedents”: “Encara que alguns diguin que va ser simbòlic i sense legitimitat interna o externa, nosaltres sabem que va ser de debò”. La presidenta de Junts també s’ha referit a la taula de diàleg entre el Govern i l’executiu espanyol i ha assegurat que els resultats d’aquesta “brillen per la seva absència”.

Publicitat

Així s’ha expressat la dirigent de JxCat des del congrés nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) que s’ha celebrat aquest diumenge a Calella (Maresme), i on ha demanat als membres de l’organització “que no es deixin encomanar per la tranquil·litat dels que se senten còmodes en l’anar fent”.

Acusa ERC de perdre el temps 

En la seva intervenció, la presidenta de Junts ha reafirmat que el partit va sortir del Govern “per coherència” després de constatar que ERC “no tenia intenció d’avançar cap a la independència”. “El qui dia passa anys empeny és, en realitat, qui dia passa anys va perdent, han aconseguit gairebé modificar el refranyer català”, ha criticat.

D’altra banda, Borràs també s’ha referit a la comissió d’investigació del Parlament Europeu sobre el cas Pegasus i ha acusat el govern de Pere Aragonès de fer “el paper galdós”. “Quina mena de govern independentista es desentén dels atacs d’un exministre de l’Interior del Partit Popular que va tenir un paper l’1-O i que barroerament intenta justificar l’espionatge al president Puigdemont?”, ha qüestionat la líder de Junts.

Et pot interessar  Junts "intensifica" la feina "feta" a Ponent, l'Alt Pirineu i Aran amb més de 300 actes durant la campanya per al 12-M

Sobre el moviment independentista, Borràs ha admès que, cinc anys després de l’-1-O, està “empantanegat”. “S’han acumulat errors”, ha assegurat la líder de Junts. En aquest sentit, ha instat els membres de la JNC a lluitar “contra els discursos de la no implicació”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut