Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Ros, sobre l’11-O: “UGT no dirà a quines mobilitzacions s’ha d’anar i a quines no”

El secretari general del sindicat diu que deixaran que sigui cada afiliat qui decideixi en funció de les seves “conviccions personals i polítiques”

Agències 07/10/2019
Camil Ros (UGT), en una imatge d'arxiu

El secretari general d’UGT, Camil Ros, ha assegurat aquest dilluns que el sindicat deixarà que cada afiliat decideixi segons les seves “conviccions personals i polítiques” si vol secundar la vaga convocada per aquest 11 d’octubre i ha assenyalat que “UGT no dirà a quines mobilitzacions s’ha d’anar i a quines no”. “Aportem més fent un exercici de pluralitat que de blanc o negre i quines són les mobilitzacions bones i quines són les dolentes. Els nostres posicionaments aniran en aquest camí”, ha comentat el secretari general del sindicat, que que ha destacat la pluralitat d’una organització que agrupa més de 20.000 delegats a les empreses i més de 100.000 persones afiliades. Ros també ha afirmat, en referència a la convocatòria de la Intersindical , que és “legítima i respectable”. Sobre les mobilitzacions previstes per després de la sentència de l’1-O, Ros ha demanat esperar per conèixer-ne el seu contingut per expressar un posicionament públic del sindicat.

El secretari general d’UGT ha reiterat les seves crítiques a la presó preventiva en la quals es troben els presos polítics i l’ha qualificat d'”injusta i injustificada”, com també ho serà la sentència si finalment és condemnatòria, ha afegit. A partir d’aquest punt, ha reclamat “fer els esforços necessaris per mirar més enllà” i que la resposta “serveixi per construir aliances que trobin una solució política a Catalunya”. Segons ha afegit, la solució a la situació política de Catalunya passa per la “desjudicialització de la política” i perquè “s’obri un diàleg i negociació” i ha avisat que aquest acord no arribarà “mentre hi hagi gent a la presó”. “La immensa majoria de la gent pensa això. Posem-nos d’acord en això i no anem a buscar matisos i adjectius que acaben provocant el desacord”, ha subratllat.