Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Rodríguez lamenta que els catalans quedin “muts” a la Conferència de Presidents i menysté la decisió d’Aragonès

La portaveu del Gobierno ataca Aragonès per deixar la cadira buida i no fa autocrítica sobre per què Catalunya va decidir no assistir a la Conferència. L’estratègia de Rodríguez se centra a menystenir la legítima decisió del representant de Catalunya, tot traient ferro al fet que el president s’oposés de donar la imatge d’entesa que el Gobierno buscava

Redacció
Redacció 31/07/2021
La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

La portaveu del Gobierno, Isabel Rodríguez, ha lamentat que els catalans s’hagin quedat “muts” davant l’absència del seu president, Pere Aragonès, a la Conferència de Presidents. “No ha volgut portar la veu dels ciutadans a aquesta conferència” ha exclamat Rodríguez, que se suma a l’acusació dels Comuns que culpen a Aragonès d’haver deixat la cadira buida. Malgrat això, no ha parat esment al fet que aquesta absència s’ha dut a terme per representar la discrepància d’Aragonès de debatre en “cinc minuts” com afectaran els fons a Catalunya i per rebatre la imatge d’entesa que el Gobierno vol transmetre.

Aragonès encara no ha respost a l’afirmació de Rodríguez, però es pot preveure que no agradarà al President de la Generalitat, atès que en menysté el discurs que va donar i el tergiversa. En altres paraules, no té en consideració que la decisió legítima del representant de Catalunya és de no assistir a la Conferència i, que per tant, usa l’acusació cap a Aragonès com a columna de fum per no fer autocrítica sobre per què el President de Catalunya ha decidit no fer acte de presència. Aquestes declaracions mostren l’enrocament en la posició del Gobierno i no augura el millor escenari pel diàleg.

Rodríguez ha afirmat que Catalunya estarà en la Conferència Sectorial convocada aquest dilluns per parlar dels fons de recuperació amb la resta de consellers d’Hisenda, per la qual cosa ha demanat valorar la importància que hi hagi amb aquesta regió “altres canals de comunicació, també vàlids i constitucionals”.

També ha fet saber que en la Comissió Bilateral es posaran damunt de la taula diferents aspectes com la gestió de beques o les infraestructures ferroviàries, però en cap cas es parlarà de la gestió dels fons europeus per a la recuperació. La portaveu del Gobierno insisteix en el fet que l’objectiu del cim bilateral és “reactivar” treballs que “van quedar parats fa anys” i no fa cap declaració pública sobre com debatrà amb el Govern els fons europeus.