Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Ridícul càstig pel professor que va fotografiar als seus alumnes amb una bandera espanyol fent la salutació feixista

10 dies de suspensió de sou i feina

Redacció 04/07/2019
La fotografia dels alumnes que es va fer viral

10 dies de suspensió de sou i feina. Aquest és el ridícul càstig imposat per la direcció de l’escola Aixa-Llaüt de Palma a un professor per fotografiar els seus alumnes amb banderes d’Espanya pintades amb referències a Vox i fent la salutació feixista. El centre, vinculat a l’Opus Dei, creu suficient la sanció al docent que va usar una de les seves aules per retratar els joves en aquesta actitud, una imatge que va acabar fent-se viral i a la qual van haver de reaccionar per força.  “El professor és conscient de la gravetat del fet, ha demanat disculpes i assumeix tota la responsabilitat”, ha dit la direcció del col·legi concertat d’educació segregada, que considera al professor com a autor d’una falta greu.

La sanció està recollida en el conveni col·lectiu del sector d’ensenyament privat concertat i, segons la direcció del centre, arriba després d’una investigació de la inspecció de la Conselleria d’Educació que va aclarir que van ser els alumnes -que, posteriorment, s’han disculpat amb el centre per “l’embolic que s’ha muntat”- qui van demanar al professor que els fes la fotografia. Amb tot, ell hi va accedir.

Subvenció de més d’1 milió d’euros

El sindicat Unió Obrera Balear va exigir a la Conselleria d’Educació la retirada de la concertació per la qual el col·legi rep 1,7 milions d’euros impostos després de diverses sentències del Tribunal Suprem i el Constitucional. En aquest sentit, reclama a la inspecció educativa que supervisi i realitzi un seguiment dels processos educatius que es desenvolupen en els centres privats “sostinguts amb fons públics”.