Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Ribera rebutja la petició del Govern de cogestionar la conca de l’Ebre

La vicepresidenta tercera diu que el Tribunal Constitucional va deixar "meridianament clar" que la gestió "no es pot fraccionar"

|

- Publicitat -

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha tancat la porta aquest divendres a la petició de la Generalitat de participar en la gestió de les conques de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha afirmat que “honestament no” veu “viable” la proposta del Govern, perquè “l’Ebre és un dels rius que passa per més comunitats autònomes”, i “el Tribunal Constitucional (TC) va deixar meridianament clar que no es pot fraccionar aquesta gestió i que la competència és de l’Estat”. Segons Ribera, “no s’ha de fer electoralisme en aquesta qüestió”, perquè cal “una gestió integral de la conca” i no dividir-la “per trams”.

Publicitat

Ribera ha explicat que algunes de les mesures contra la sequera que es van aprovar aquest dijous al Consell de Ministres extraordinari es vehicularan a través del Ministeri d’Agricultura, i altres s’aplicaran automàticament via Seguretat Social o tributs que es deixaran de pagar. “Hi ha una molt bona part que s’autogestiona” i una altra a través del Ministeri d’Agricultura i les comunitats autònomes, ha dit. Segons la vicepresidenta de Transició Ecològica, l’objectiu és que els agricultors puguin disposar de la liquiditat de les ajudes “anant aviat com sigui possible”.

En aquesta línia, ha negat que l’aprovació del nou paquet d’ajudes d’aquest dijous, coincidint amb l’inici de la campanya, sigui una iniciativa “electoralista”, com sosté el PP. “Jo crec que les coses es preparen i s’aproven quan estan llestes, i és un paquet molt important que també incorpora mesures pensades per al mitjà i llarg termini”.La vicepresidenta també ha defensat la gestió de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) malgrat que ha trigat més d’un any a aplicar mesures. “Jo entenc que al període electoral és fàcil dir aquest tipus de coses, però la seva gestió ha estat impecable, amb cautela i proporcionada”, perquè “ha anat incorporant missatges i dialogant amb les comunitats de regants” i “hi ha hagut un esforç d’entesa molt gran”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió