Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Revelen la vinculació entre els nazis detinguts de Boixos Nois i Societat Civil Catalana

Dos dels violents feixistes detinguts van acudir a la “defensa” d’un acte de SCC celebrat a la UAB el 2016

Redacció 26/11/2021
Boixos nois.

El fotoperiodista Jordi Borràs ha publicat un fil a Twitter en què resumeix la investigació de La Directa que exposa la relació íntima entre els membres més radicals de Boixos Nois i la plataforma unionista Societat Civil Catalana (SCC).

Al capdavant dels detinguts de Boixos Noisinvestigats per tràfic de drogues, agressions, possessió d’armes, prostitució i simbologia nazi— hi ha dos individus: Ivan Chicano i Dídac González. Com explica Borràs, els dos ultres van acudir a un acte de SCC celebrat el 2016 a la UAB per “protegir” els seus afins “constitucionalistes” dels antifeixistes del campus.

La qüestió no acaba aquí. Un grup antifeixista que investiga i segueix la pista a diferents ultres, ha tret a la llum que Dídac González Llobet és “una peça clau en l’escena neonazi catalana” i que, a més dels Boixos Nois, forma part dels Hooligans Vallès, l’Último Bastión i és aspirant a Hells Angels.

Ivan Chicano té un historial similar. El 2019, va ser retingut i identificat pels Mossos, juntament amb altres vuit homes que tenien bats de beisbol, bengales i passamuntanyes al bell mig del barri de Sants, segons l’article de La Directa. A més, Chicano ha estat candidat per les formacions neonazis MSR i Alianza Nacional a les eleccions al Parlament i a les generals. Ambdós han deixat un llarg recorregut d’agressions al seu darrere.

L’extrema dreta ha tornat a la UAB amb la presència de Vox, acompanyats de PP, Cs i SCC. Tots plegats han sortit en defensa de S’ha Acabat, que seguint l’estratègia provocadora de SCC, continuen portant problemes i nazis a la UAB”, ha reflexionat Borràs, en referència a l’acte de dijous. Així mateix, recorda que el 2016 ni la universitat pública ni el Govern van creure necessari vetar l’extrema dreta: “Els fets parlen per si sols”.

S’ha Acabat recull el llegat i les aliances de SCC. Hi ha una dita alemanya que diu: “Si a una taula hi ha un nazi i deu persones que el respecten, en aquesta taula hi ha onze nazis”.