Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Reunió de la direcció d’ERC amb els militants que reclamen una consulta per decidir la investidura

El Col•lectiu Primer d’Octubre demana un no contundent a Sánchez si la consulta no és possible

Redacció
Redacció 17/07/2019
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, la portaveu del PSOE, Adriana Lastra, la diputada d'ERC Carolina Telechea i el secretari general del Grup Socialista, Rafael Simancas, reunits al Congrés dels Diputats

El moviment intern de militants d’ERC reunits sota el nom de Col·lectiu Primer d’Octubre segueix insistint que la militància d’ERC decideixi per votació telemàtica sobre la investidura de Pedro Sánchez. Avui han estat rebuts a la seu de Calabria per part de la direcció republicana on han traslladat la necessitat que la militància sigui escoltada. Malgrat que els estatuts de la formació ho preveuen, aquesta opció no ha estat utilitzada durant aquest mandat.

La direcció d’ERC, representada per Isaac Peraire, vicesecretari d’Organització i Sus Martí, secretaria d’organització i per part del Col·lectiu 1-O, hi han assistit Xavier Martínez, Joan Puig i Quim Bosch, que han demanat formalment una consulta interna i en cas que no fos possible un no a la investidura de Pedro Sánchez.

Els representants de la direcció s’han compromès a fer arribar la proposta a la reunió de l’executiva d’aquest divendres que decidirà finalment el posicionament del partit. “De moment, no han tancat la porta”, diuen els membres del Col·lectiu.

Augmenta entre els militants republicans els partidaris de la consulta i en tot cas els partidaris d’un no al president espanyol veient com de decebedores són les notícies del PSOE i lògicament també davant els escàndols del joc brut de l’estat respecte als atemptats de Barcelona. Diferents votacions en seccions locals republicanes han votat per un clar no a Pedro Sánchez.