Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Retrets creuats entre Interior i Salut per la ‘rave’ de Llinars

La polèmica ha fet aflorar novament les discrepàncies entre departaments de Junts i ERC

Agències 02/01/2021
Nau on es fa la 'rave' de Llinars del Vallès. Imatge de l'1 de gener del 2021. (Horitzontal)

Tot i que els Mossos ja han començat a encerclar la nau de Llinars del Vallès on es fa la controvertida festa il·legal la polèmica ha fet aflorar les desavinences internes en el seu del Govern, ara entre Sakut i Interior. Mentre que Interior ha demanat protocols al Departament de Salut per poder actuar la consellera Alba Vergés ha traslladat a Miquel Sàmper que posi fi a la festa, identifiqui els participants i els imposi sancions. “És el mateix que s’ha fet en altres festes que incompleixen la normativa. Mai fins ara ens havien demanat un protocol per actuar”, han explicat les mateixes fonts. El Departament insisteix que “ningú s’escudi en Salut per no desallotjar” la ‘rave’. Alhora, demanen identificar els assistents per poder fer-ne un seguiment sanitari, si és necessari, malgrat que no es poden obligar a fer quarantenes si no hi ha un positiu o s’és contacte.

En declaracions a Rac1, David Boneta, cap de comissaria superior de coordinació territorial dels Mossos, ha assegurat que si hagués estat el cas s’hauria pogut fer el dispositiu de desallotjament el divendres. Després de ser preguntat per si no s’havia actuat per la falta de recursos derivada dels nombrosos dispositius muntats per Cap d’Any, Boneta ha admès que hi tenien molts agents destinats però ha remarcat que “això no treu que s’hauria pogut fer”. “Els recursos per fer el dispositiu ahir hi eren però s’estaven fent altres gestions”, ha dit. Boneta ha recordat que hi ha “moltes” persones concentrades a l’espai de la nau i, per tant, cal dissenyar un dispositiu “amb màximes garanties” i “molta cura”. El comissari ha assegurat que tots els participants seran identificats i denunciats.

La polèmica ha saltat també a la palestra política i ha reproduït les picabaralles entre partits. És el cas de la presidenciable de Junts, Laura Borràs, que ha estat molt crítica per la mala gestió i per haver traslladat a la població la sensació de permisivitat: “És innaccpetable i indignant i cal tenir els protocols actualitzats perquè es pugui actuar sense demores incomprensibles”.

 

https://twitter.com/LauraBorras/status/1345322334769569792