Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Retiren del llaç groc de la balconada de la seu del districte de Sant Andreu

La CUP ha denunciat que el llaç que penjava a la balconada de la seu de districte de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, ha estat arrencat aquest dilluns. Els […]

Redacció
Redacció 21/08/2018
Imatge del moment de la retirada del llaç groc a Sant Andreu / @CUPBarcelona

La CUP ha denunciat que el llaç que penjava a la balconada de la seu de districte de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, ha estat arrencat aquest dilluns. Els anticapitalistes han exigit al consistori que investigui els fets i miri d’identificar-ne els responsables, que han titllat de “grups incontrolats” en un comunicat.

Així, la CUP de Sant Andreu ha assegurat que l’acció denunciada representa “un atac a la llibertat d’expressió”, així com “l’assalt a un edifici públic” per a arrabassar un símbol que es va col·locar amb l’acord majoritari del Consell de Districte. A més, la formació de l’esquerra independentista també ha explicat a les xarxes socials que el seu conseller al districte, Ivan Altamira, ha estat increpat per dues persones que feien referència a la retirada del crespó.

La CUP ha recordat que el “robatori i les amenaces” no són un fets aïllat al districte i ha promès que “el llaç tornarà al seu lloc”.

El tornaran a penjar dilluns

El districte barceloní de Sant Andreu tornarà a col·locar a la seva seu el llaç groc pels dirigents sobiranistes presos.

Fonts municipals consultades per Europa Press han ressaltat que n’han demanat la restitució i que s’està produint la pancarta, i han recordat que la Junta de Portaveus va acordar penjar el llaç, per la qual cosa “hi ha un acord de districte que ho legitima”.

“Rebutgem la usurpació per la força de símbols degudament reglats en dependències municipals”, han remarcat les mateixes fonts.