Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Reclamen la detenció immediata del jutge Marchena per la sentència contra Rodríguez

La sentència, que encara s’havia de publicar al BOE, no condemnava expressament a la inhabilitació ni a la suspensió del càrrec de l’exdiputat

Redacció
Redacció 26/10/2021
Imatge del jutge Manuel Marchena / ACN

L’associació ACODAP (contra la Corrupció i en favor de l’Acció Pública) ha presentat una segona denúncia per exigir la “detenció immediata” de Manuel Marchena, segons informen a Diario16. Aquest grup, liderat per l’exjutge Fernando Presencia, ja havia presentat una denúncia anteriorment contra el magistrat del Supremo per prevaricació per les presumptes irregularitats comeses respecte a la sentència contra Alberto Rodríguez i a l’execució d’aquesta.

Tot comença amb la condemna a l’exdiputat d’Unidas Podemos, per un delicte d’atemptat contra un agent de l’autoritat en una manifestació en 2014, quan encara no ocupava cap càrrec polític. Segons l’ACODAP, Manuel Marchena va tirar pel dret amb l’execució de la sentència, tot i que aquesta no condemnava expressament a la inhabilitació ni a la suspensió del càrrec del polític. Així mateix, Meritxell Batet va retirar la condició de parlamentari a Rodríguez quan “ni tan sols s’havia ordenat la publicació en el BOE de la sentència”.

“Marchena li ha exigit a la presidenta del Congreso dels Diputats que expulsi de la Cambra a Alberto Rodríguez sabent que l’ordre era il·legal, perquè la condemna no comportava la inhabilitació ni la suspensió del càrrec, ni tampoc existia pena de cap presó que li impossibilités al diputat de Podemos l’exercici de la funció parlamentària”, afirma l’associació.