Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Rato “demana perdó” just abans d’entrar a la presó pel cas de les targetes ‘black’

Rodrigo Rato ha ingressat a la presó de Soto del Real per complir la condemna de quatre anys i sis mesos pel cas de les targetes black. “Assumeixo els errors […]

Redacció 25/10/2018
Rodrigo Rato, minuts abans d'entrar a la presó de Soto del Real / ACN

Rodrigo Rato ha ingressat a la presó de Soto del Real per complir la condemna de quatre anys i sis mesos pel cas de les targetes black. “Assumeixo els errors que hagi pogut cometre, demano perdó a la societat i a les persones que s’hagin pogut sentir decebudes”, ha expressat Rato a les portes del centre penitenciari.

Els intents de Rodrigo Rato per evitar l’entrada a la presó no han tingut efecte. Dilluns a la tarda, presentava un escrit i demanava a l’Audiència Nacional (el tribunal que el va condemnar) que deixés en suspens la seva pena perquè vol recórrer al Tribunal Constitucional (TC) i demanar empara per vulneració de drets fonamentals.

Després d’escoltar la Fiscalia Anticorrupció, l’Audiència Nacional va rebutjar la petició de Rato i va confirmar que havia d’entrar a la presó. Com a molt, dona de termini perquè es presenti voluntari fins dijous a darrera hora del dia. Rato no ha esgotat el termini i s’ha presentat a Soto del Real poc després de la una de la tarda.