Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Rafael Ribó, medalla d’or de l’Institut Internacional de l’Ombudsman

En el discurs d'agraïment, Ribó ha destacat la importància de defensar els síndics que són amenaçats arreu del món

|

- Publicitat -

L’exsíndic de greuges de Catalunya Rafael Ribó ha estat distingit amb la medalla d’Or al Mèrit de l’Institut Internacional de l’Ombudsman (IOI per les sigles en anglès) per la trajectòria al capdavant de la institució catalana.

Publicitat

Ribó va exercir el càrrec del 2004 al 2022, any en què va ser substituït per la síndica actual, Esther Giménez-Salinas. L’acte, que ha tingut lloc a Viena aquest dilluns, ha reconegut la tasca de Ribó en la protecció dels drets humans al món i el suport que ha mostrat als seus homòlegs amenaçats per portar a terme les tasques que tenien encomanades.

L’acte de lliurament ha estat presidit per Chris Field, president de l’IOI i ombudsman d’Austràlia Occidental, que ha destacat la “passió” de l’exsíndic pels drets humans. En el discurs d’agraïment Ribó ha destacat els reptes que tenen les institucions d’ombudsman al món, entre els quals hi ha el de defensar els síndics que es veuen amenaçats.


Ribó també ha subratllat la necessitat d’aplicar els principis de Venècia, que es van elaborar amb l’objectiu de ser un referent internacional de les directrius que han de seguir els estats per protegir aquestes institucions.

L’Institut Internacional de l’Ombudsman va ser creat el 1978 i és una organització internacional d’institucions de defensors que agrupa ombudsman d’arreu del món. Té com a objectius principals promoure el concepte i la institució de l’ombudsman i potenciar l’intercanvi d’informació i experiències entre les diferents institucions. Rafael Ribó en va ser director europeu des del 2009 i president regional d’Europa des del 2016.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió