Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

[Vídeo] Esther Giménez-Salinas, nova síndica de greuges

|

- Publicitat -

El Parlament ha elegit Esther Giménez-Salinas nova síndica de greuges. El ple específic li ha donat el suport de més de les tres cinquenes parts que necessitava: 91 vots a favor i 39 en contra, en una votació secreta. ERC, Junts i PSC havien proposat Salinas al càrrec.

Publicitat

L’exrectora de la Universitat Ramon Llull i exvocal del Consell General del Poder Judicial serà la quarta síndica de greuges, i la primera dona al càrrec. Salinas substitueix així Rafael Ribó, que va ser síndic durant 18 anys, els últims 3 en funcions. Tanmateix, ella tindrà un mandat de 6 anys, i no podrà ser reelegida.

Davant la Comissió del Síndic de Greuges del Parlament, el 21 de juny, Salinas va situar la justícia restaurativa com un dels eixos del seu mandat, juntament amb la protecció a la infància o la revisió del sistema penitenciari.

En una audiència, va repassar la seva àmplia trajectòria en l’àmbit del dret i es va mostrar partidària d’un sistema més centrat en la víctima. També va apuntar la necessitat d’una mirada feminista en un sistema judicial amb una cultura molt “masculina”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió