Dimarts, 29 de novembre de 2022 - Edició 1587
La República

Què es prepara pel 21-D a Catalunya?

La República ha pogut parlar amb membres de diferents grups com els CDRs o GAARs per a poder entendre què pot passar el 21-D de cara a la presència dels […]

Gerard Sesé 18/12/2018
Saló Lucrècia de la Llotja de Mar - Joan Vila

La República ha pogut parlar amb membres de diferents grups com els CDRs o GAARs per a poder entendre què pot passar el 21-D de cara a la presència dels membres del Gobierno i del mateix president espanyol Pedro Sánchez a Barcelona, ja que tindran un consell de ministres a la Llotja de Mar.

L’objectiu generalitzat, però, sobretot de CDRs i GAARs no és el d’intentar evitar la reunió dels polítics espanyols sinó la d’aturar el país. Dit d’una altra manera, el més possible és que tindran més problemes per marxar que per arribar.

La marxa lenta de vehicles de l’ANC

L’Assemblea Nacional Catalana va confirmar que el 21-D també crida a la mobilització. En aquest cas demana a tothom que es desplaci a Barcelona en cotxe “tranquil·lament” deixant entendre que es convoca una marxa lenta de tothom de fora de la capital perquè es desplaci a la ciutat comtal col·lapsant els accessos.

Una concentració d’Òmnium ben a prop de la Llotja de Mar

Finalment, Òmnium Cultural també s’ha afegit a la festa, a la seva manera. A les 11 del matí ha convocat una concentració sota el poc encertat nom “Consell popular de ministres” i serà a tocar de la Llotja de Mar de Barcelona. La trobada està prevista davant de l’estació de França, a 300 metres i a 4 minuts a peu.

CDRs

Els CDRs són en el punt de mira de la Policía Nacional espanyola i de la Guardia Civil. Ha estat l’obsessió dels últims mesos i s’han dedicat a infiltrar-se als seus grups. És per aquest motiu que l’acció que preparen els CDRs és força imprevisible. La República ha pogut saber, però, quines serien les intencions: tallar a primera hora del matí 5 accessos a Barcelona.

GAARs

L’acció ciutadana a través dels GAARs (en aquest article us expliquem què són) s’ha hagut de precipitar. Tal com ha pogut saber La República, estaven previstes les seves primeres accions el dia que els presos polítics fossin traslladats a Madrid. Ara, han hagut d’aparèixer abans del que creien i ja fa temps que s’estan preparant.

Les seves accions consisteixen en la resistència no violenta i se centren a boicotejar estructures clau per a col·lapsar el país i sempre han de quedar ben senyalitzades. Des de tallar carreteres amb un oli de gira-sol i sabó de plats, a desconnectar semàfors de ciutats importants, així com desconnectar vies de comunicació, deixar sense llum polígons industrials o atacs cibernètics. El que passarà el 21-D, avisen, serà un assaig del que podria passar el dia que els presos siguin traslladats a Espanya.

Els GAARs poden actuar arreu del territori i de manera aïllada entre ells i poden col·lapsar no només Barcelona sinó tot el Principat.