Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Quatre mesos de presó per insultar un regidor del PP per Facebook

|

- Publicitat -

Una veïna de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) ha acceptat quatre mesos de presó per insultar el regidor del PP Carles Jiménez el gener del 2018. La fiscalia demanava inicialment 15 mesos de presó, però davant l’acceptació dels fets i les disculpes que ha demanat la dona, ha rebaixat la petició, que la defensa ha acceptat i l’Audiència de Barcelona ha confirmat. La dona va titllar-lo de corrupte i nazi, a més d’insultar-lo per la seva suposada condició d’homosexual.

Publicitat

El 4 i el 7 de gener del 2018, l’acusada, amb “l’afany de menystenir la dignitat” del regidor i amb “menyspreu” per la seva ideologia, afiliació política així com l’orientació sexual, va publicar una sèrie de comentaris al seu mur de Facebook, obert i públic.

Entre els diversos comentaris, la fiscalia en destaca nou. El dia 4 va escriure quatre missatges, i en el primer deia, referint-se al regidor, “foteu el camp del nostre poble, mafiosos corruptes peperos” i “peperos fastigosos”. El dia 7, entre les 3 i dos quarts de cinc de la tarda va escriure cinc missatges insultants. “A ell li agrada que li mengin la polla els homes”, va escriure referint-se al regidor. “Quan em veieu per Sant Sadurní, saludeu-me i us diré ‘fills de puta’ a la vostra cara. No m’amago, al contrari. Tinc ganes de veure la cara que us queda quan us digui cabrons a la vostra puta cara. Fatxes, nazis de merda”, va escriure en resposta a usuaris que defensaven el regidor.

La dona, que regenta l’única gasolinera del poble coneixia el regidor en persona i durant la instrucció del cas no ha canviat la seva conducta. No ha estat fins aquest dimarts que ha demanat, “perquè no hi ha més remei”, disculpes pels seus “comentaris no adequats” en presència de la víctima a la mateixa sala.

Et pot interessar  Més repressió: un independentista a judici per arrencar un cartell del PP a Vic durant la campanya electoral

La fiscalia demanava inicialment un any i tres mesos de presó per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, 3.240 euros de multa, la supressió dels missatges insultants del seu perfil de Facebook, i la inhabilitació durant cinc anys posteriors a la pena de presó per a qualsevol professió o ofici educatiu en l’àmbit docent, esportiu o de temps lliure. Atès l’acord entre les parts, que el regidor ha acceptat, s’han aplicat les atenuants de dilacions indegudes i reparació del dany i s’ha rebaixat la pena a 4 mesos de presó, que no es compliran si la dona no delinqueix en dos anys, inhabilitació per a feina docent durant tres anys i quatre mesos i 360 euros de multa, que pagarà en dues mensualitats. A més, es retiraran els missatges de Facebook.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió