Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Quan la discriminació lingüística es castiga: Air Canada, condemnat a pagar una indemnització de 15.000 dòlars a una parella francòfona

|

- Publicitat -

La setmana passada, el Tribunal Federal de Canadà va condemnar la companyia aèria ‘Air Canada’ a pagar l’equivalent a més de 15.000 dòlars americans a una parella francòfona d’Ottawa per haver vulnerat la llei d’igualtat lingüística. Segons ha avançat ‘dbalears’, Michel i Lynda Thibodeau van presentar 22 queixes contra la companyia durant el 2016 (entre altres coses, perquè les instruccions en anglès  ocupaven més espai que les que estaven en francès i perquè la versió anglesa era més detallada que la francesa) i ara aquesta s’ha vist obligada (també) a enviar una disculpa formal. La parella denunciant va evocar la Carta de Drets i Llibertats i les Llengües Oficials, que garanteix la igualtat entre el francès i l’anglès al Canadà.

Publicitat

Tot plegat, una situació que contrasta molt amb els casos denunciats per discriminació lingüística del català a favor de l’espanyol en companyies aèries. Recentment, per exemple, s’ha fet públic que una empleada d’una empresa de serveis de l’aeroport de Palma s’enfronta a una multa de 200.000 euros per parlar català després que agents de la Guàrdia Civil la denunciessin perquè -segons ells- posava en perill la seguretat aèria per parlar la seva llengua. Casos com aquest, o com el d’una altra passatgera que va denunciar discriminació lingüística per parlar català per part del personal en un vol de Vueling, són habituals i no solen comportar cap conseqüència per a les empreses, que tampoc solen prendre cap mena de mesura contra aquestes situacions.

AMPLIACIÓ.- Ataquen el cotxe de la treballadora de l’aeroport de Palma que va denunciar discriminació lingüística

Avui mateix, s’ha fet públic que algú ha atacat el cotxe de l’empleada de l’ empresa de serveis de l’aeroport de Palma que va denunciar discriminació lingüística per part de la Guàrdia Civil. Ho ha avançat el ‘Diari de Balears’, que explica que el vehicle ha estat l’únic dels que estaven estacionats en un aparcament que ha aparegut amb dues pintades de color groc: una damunt el capó i l’altra a una de les portes del vehicle, que hauria fet malbé el pany.

Et pot interessar  VÍDEO | Una periodista catalana imposa el castellà a una jugadora catalanoparlant de la Queens League
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió