Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Puigdemont segueix divulgant pel món les xacres del regne d’Espanya

En anglès i donant sagnants exemples de la poca qualitat democràtica de l’estat

Frederic Sabartés 01/03/2021
El MHP Carles Puigdemont

Tots sabem que el MHP Carles Puigdemont és periodista i té un ampli domini de les xarxes socials. Això, combinat amb la llibertat amb què es pot expressar en trobar-se fora de l’abast de les urpes de l’Estat espanyol, el fa ser molt clar i directe per concentrar-se en la feina de divulgació del que passa a Espanya amb els drets fonamentals. En el següent fil de Twitter, en anglès, exposa diversos exemples perquè es pugui entendre la manca de pòsit democràtic que pateix el regne borbònic.

Primer esmenta la querella contra Roger Torrent, l’anterior president del Parlament, per haver autoritzat un debat sobre el dret d’autodeterminació. En segon lloc, i acompanyat d’una imatge, denuncia que Televisió Espanyola presenti nazis fent la salutació nazi com a “partidaris de la unitat d’Espanya” per confrontar-los amb els independentistes.

Després recorda que un dels jutges que ha tancat Pablo Hasel a la presó va ser candidat per Falange Española a les primeres eleccions. Podia haver posat molts altres exemples per seguir amb la divulgació internacional de les xacres que presenta la política i la justícia espanyoles, que la conclusió és la mateixa: a Espanya hi ha persecució política.