Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Puigdemont: “És un error pensar que el 26-M es discuteix l’hegemonia de l’independentisme”

Carles Puigdemont afirma que “és un error pensar com les eleccions europees han de ser concebudes com una lluita per l’hegemonia de l’independentisme”. En una entrevista al Preguntes Freqüents, el […]

Redacció 04/05/2019
Carles Puigdemont, en una entrevista a TV3

Carles Puigdemont afirma que “és un error pensar com les eleccions europees han de ser concebudes com una lluita per l’hegemonia de l’independentisme”. En una entrevista al Preguntes Freqüents, el president legítim ha advertit que defensarà els seus drets polítics “fins les darreres conseqüències”, en relació al veto de la Junta Electoral Central.

La immunitat comença a operar a partir de la publicació dels resultats”, assegura el president legítim

En cas de ser escollit eurodiputat, Puigdemont ha insistit que la seva immunitat “comença a operar a partir de la publicació dels resultats”. En aquest sentit, el president creu que el cas “no es resoldrà al Suprem o el Constitucional. Ho farà el Tribunal de Justícia de la Unió Europea”.

Puigdemont parla sense embuts de la seva relació amb ERC

A preguntes de Cristina Puig sobre si Junts per Catalunya ha volgut imitar Esquerra Republicana, Carles Puigdemont ha reivindicat com “jo l’any 1992 defensava els independentistes” detinguts pel jutge Garzón i “actuals destacats dirigents d’ERC estaven on estaven”, en referència a Ernest Maragall.

En aquest sentit, el president legítim ha retornat al 30 de gener de l’any 2018 per recordar que “jo estava disposat a afrontar el debat d’investidura”. Seguint amb els republicans, Puigdemont confia en què “ningú es desviï” del camí de l’1 d’octubre.