Dissabte, 15 d'agost de 2020 - Edició 751
La República

Puigdemont destapa el feixisme de l’ABC

Carles Puigdemont ha deixat en evidència l’ABC en una piulada al seu compte de Twitter. El president legítim ha recuperat un editorial del diari madrileny, escrit l’any 1935, per donar […]

Redacció
Redacció 08/02/2019
Carles Puigdemont, president legítim de la Generalitat / Junts per Catalunya

Carles Puigdemont ha deixat en evidència l’ABC en una piulada al seu compte de Twitter. El president legítim ha recuperat un editorial del diari madrileny, escrit l’any 1935, per donar fe de la constant apologia del feixisme que realitza el mitjà del Grupo Vocento.

“Serà un legítim exercici de llibertat patriòtica”, expressa l’editorial de l’ABC que es va publicar dijous al matí, en referència a la manifestació contra Pedro Sánchez convocada per PP, Ciudadanos i Vox. Poc abans de la Guerra Civil, el mateix mitjà va fer un editorial similar amb missatges com “por fortuna, el alma nacional, alarmada ante el inminente peligro, asoma, vibrante y dispuesta, a cada llamada de los caudillos.

Davant d’aquest clima de tensió, Puigdemont recorda com fa més de 80 “pels aliats, el feixisme espanyol era un assumpte intern i avui en paguem les conseqüències. Igual que ahir els hi plantarem cara. La democràcia prevaldrà.”

 

Relacionats