Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Puigdemont demana “sentit d’Estat”

El president legítim ha fet una piulada per commemorar el segon aniversari dels registres de la Guàrdia Civil al departament d’Economia

Redacció
Redacció 20/09/2019
Imatge d'arxiu de Jordi Cuixart, Carles Puigdemont i Jordi Sànchez / ACN

Carles Puigdemont ha demanat tenir “sentit d’Estat” per afrontar la sentència del judici de l’1 d’octubre al Tribunal Suprem. El president legítim ha fet un fil al seu compte de Twitter, el dia que es compleixen dos anys dels registres de la Guàrdia Civil al departament d’Economia, on demana mantenir viu “l’esperit de combat democràtic”.

Precisament per la defensa dels drets fonamentals, Puigdemont recorda com Jordi Sánchez i Jordi Cuixart porten dos anys empresonats, “gràcies per ser la veu de la dignitat”. El president reivindica que “quan diem que ho tornarem a fer ens referim a això: a actuar cada vegada que ens toquen els drets i la dignitat. Com ho faria qualsevol altre poble del món”.

 

Torra afirma que el 20-S va suposar “un abans i un després” i reclama “seguir endavant” pels Jordis

Al seu torn, el president del Govern, Quim Torra, ha recordat que aquest divendres fa dos anys del 20-S afirmant que va ser una jornada de mobilitzacions “contra l’atac a les institucions que va marcar un abans i un després”. També ha recordat els aleshores líders d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, “que fa més de 700 dies que són a la presó injustament”. “Per ells, hem de seguir endavant”, ha defensat.

Treballadors de les ADIC pengen flors grogues davant la conselleria de Vicepresidència en el segon aniversari del 20-S

Segon aniversari del 20-S, i segona acció de l’Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) davant la conselleria de Vicepresidència i Economia. Treballadors del departament han penjat flors gorgues davant l’edifici formant la paraula ‘Absolució’, aquest divendres al matí.

D’altra banda, el Tsunami Democràtic també ha desplegat una pancarta a la façana de la mateixa conselleria, amb el lema ‘Tornem als carrers’. Entre els assistents a l’acció hi havia el secretari general del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos.