Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Puigdemont condemna el relat de la premsa espanyola davant la decisió del TGUE

Puigdemont i Boye han recordat que l’euroordre de Llarena està suspesa i li recomanen a la premsa espanyola que es prenguin una til·la i llegeixin a fons la decisió del Tribunal General de la Unió Europea

Redacció
Redacció 30/07/2021
Els eurodiputats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín a l'entrada de la vista pel suplicarori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu

Carles Puigdemont ha lamentat que la premsa espanyola hagi emprès un to de crida i cerca dels tres polítics exiliats: Ponsatí, Comín i Puigdemont.

En una piulada en què ha citat al seu advocat, els ha recordat que abans de fer publicacions amb un to que ha desagradat a Puigdemont es llegeixin el fons de la decisió de la TGUE.

Com que els tres polítics sempre han comparegut davant la justícia europea sempre que se’ls ha requerit, no se’ls podria aplicar cap mesura cautelar i com apunta el Nacional “la immunitat que empara els diputats durant els seus desplaçament al lloc de reunió del Parlament o quan tornin d’aquest, es manté jurídicament intacta”

Amb independència d’això, les euroordres de Llarena estan suspeses. De manera que aquests dos mecanismes mencionats servirien per garantir la no detenció dels tres presos exiliats.

En la piulada Puigdemont ha ironitzat amb el relat. “Una mica de til·la i, sobretot, que es llegeixin a fons la decisió del TGUE” ha etzibat.