Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Puigdemont: “Afrontem un judici a tot un país”

Carles Puigdemont afirma que el judici de l’1 d’octubre al Tribunal Suprem “és un judici a tot un país”. En una entrevista al programa Més 324 de TV3, el president […]

Redacció
Redacció 16/01/2019
Carles Puigdemont, president legítim de la Generalitat

Carles Puigdemont afirma que el judici de l’1 d’octubre al Tribunal Suprem “és un judici a tot un país”. En una entrevista al programa Més 324 de TV3, el president legítim ha demanat l’alliberament provisional dels presos polítics, “no són les condicions per preparar un cas d’aquesta envergadura”.

Les detencions a Girona “són pròpies d’una policia política”

La detenció dels alcaldes de Celrà i Verges, com la d’una quinzena de persones relacionades amb els talls de vies a l’estació de l’AVE de Girona del passat 1 d’octubre, és considerada per Puigdemont com “pròpia d’una policia política”.

Més enllà de la vulneració de drets fonamentals, el president ha carregat contra el poder judicial perquè “no hi ha cap fiscal que hagi iniciat una investigació d’ofici”.

Puigdemont està disposat a declarar “per videoconferència”

Les defenses dels presos polítics han citat com a testimonis pel judici, entre altres, a Carles Puigdemont i Marta Rovira. “Sóc resident legal belga i la justícia espanyola m’envia documentació al meu domicili i per tant confio que podré declarar per videoconferència”, expressa el president.

En aquest sentit, davant les informacions d’alguns mitjans de comunicació espanyols on s’apunta que el DNI del president caducarà l’any 2020, Puigdemont ha recordat que té “un passaport que va més enllà del 2020 i altres documents legals”.

La Crida ja és un partit

Puigdemont ha confirmat que la Crida ja s’ha inscrit com a partit al registre del ministeri d’Interior. “Hem de recordar que Junts per Catalunya no és cap partit i ara volem impulsar un mecanisme que “apel·li a les persones i no als partits”, conclou el president.