Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Puigdemont a Àustria: “Cinc anys de repressió i violació de drets només han servit per demostrar per què Catalunya vol la independència”

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha assistit en una conferència a Viena organitzada per la ‘Central European University’ on manifesta que “fa cinc anys, el poble de Catalunya va decidir convertir-se en un estat independent en forma de república els cinc anys de repressió i de violació de drets fonamentals només han servit per demostrar per què Catalunya vol la independència”.

Publicitat

En aquest sentit, Puigdemont explica que existeix un “conflicte polític entre Espanya i Catalunya encara no resolt que se’n va molt enrere en el temps”. El president a l’exili concreta que els catalans el volen resoldre “democràticament i pacíficament”, tal com ha assegurat El Nacional.

La delegada de la Generalitat de Catalunya a l’Europa Central, Krystyna Schreiber, ha rebut el president a l’exili, Carles Puigdemont, així com Joosep Alay i Aleix Sarri a Viena i presenta les nombroses activitats de diplomàcia cultural de la delegació. Entre ells una campanya de cultura transnacional de tradició catalana.

Viatge a Àustria per qüestions catalanes

Avui, dijous 22 de setembre, Puigdemont participarà la conferència ‘The Contestation of Statehood and Sovereignity in Europe: The Case of Catalonia’; ha estat convidat per la Central European University de la capital austríaca.

A continuació, intervindrà en una taula rodona que compartirà amb professors de Relacions Internacionals Erin Jenne i Michael Miller. El president a l’exili té previst estar a Viena fins divendres i té previst reunir-se amb dirigents polítics, membres de la societat civil i personalitats de la cultura austríaca i vienesa.

Et pot interessar  El PNB troba "lògic" que Junts demani "gestos" abans de la investidura
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió