Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Publiquen un llibre il·lustrat sobre la mitologia dels Països Catalans

El rondallaire Daniel Rangil recopila històries del folklore fantàstic dels territoris de parla catalana en un extens llibre amb il·lustracions de Laia Baldevey

Carme Garau 01/12/2022
Foto del llibre 'Mitologia dels Països Catalans' de Daniel Rangil amb il·lustracions de Laia Baldevey / TW: @baldevey

La mitologia dels Països Catalans no és de les més conegudes, però està plena d’històries fascinants. Per això, l’escriptor i rondallaire Daniel Rangil ha publicat un extens llibre en català que aplega més de trenta personatges de la mitologia dels territoris de parla catalana. Dones d’aigua, bruixes, follets, gegants… i moltes criatures més són les protagonistes d’aquesta recopilació.

Titulat ‘Mitologia dels Països Catalans’ i publicat per l’editorial Efadós, aquest recull compta amb il·lustracions màgiques de Laia Baldevey. A banda d’explicar les històries del folklore català, el llibre explora els orígens remots, els significats profunds i la vinculació amb altres mitologies d’arreu del món.

“Us asseguro que és el llibre més complet que s’ha escrit mai sobre el folklore fantàstic del nostre país”, ha anunciat amb emoció la il·lustradora a les xarxes socials. Baldevey ha assegurat que Rangil “porta tota la vida recopilant testimonis orals i posant el nas entre llibres i documents de fa molts anys” per elaborar aquesta compilació “extensíssima”, de més de 200 pàgines, “sobre els ets i uts que configuren el nostre imaginari fantàstic”.