Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Primeres dimissions a Renfe pel nyap dels trens que no caben als túnels d’Astúries i Cantàbria

El president de Renfe, Isaías Taboada, dimiteix del seu càrrec per la colossal ficada de pota

Maria Garcia 20/02/2023
El president de Renfe, Isaías Táboas, a la reunió del Consell de Mobilitat de l'AMB Data de publicació: dijous 19 de gener del 2023, 18:49 Localització: Barcelona Autor: Lluís Sibils

Arriben les primeres dimissions a Renfe arran de l’escàndol dels 31 trens que no caben als túnels de les vies d’Astúries i Cantàbria. El president de Renfe, Isaías Taboas, ha dimitit aquest dilluns, 20 de febrer, després que dues setmanes enrere Renfe i Adif cessessin, respectivament, el gerent d’Àrea de Gestió de Material de Renfe viatgers i el titular del Departament d’Inspecció i Tecnologia de via per l’error. Paral·lelament, la secretària d’Estat de Transports, Isabel Pardo de Vera, també ha estat cessada pel mateix motiu.

La notícia ha transcendit poc abans de la reunió que mantindrà la ministra de Transports, Raquel Sánchez, amb els presidents d’Astúries i Cantàbria a la seu del Ministeri aquest dilluns a la tarda.  Posteriorment, Sánchez compareixerà davant dels mitjans de comunicació. La ministra ja va anunciar que “no li tremolaria el pols” a l’hora de depurar responsabilitats per aquesta colossal ficada de pota, que ha suposat una despesa milionària i anys d’espera.