Divendres, 10 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

Primera mort confirmada als Països Catalans per coronavirus, un home que va morir al País Valencià el 13 de febrer

L’home va morir de pneumònia i el seu cas s’ha detectat després d’una investigació retrospectiva

Redacció
Redacció 03/03/2020
La consellera de Sanitat de la Generalitat valenciana, Ana Barceló, durant una roda de premsa per informar de l'evolució del coronavirus al País Valencià el 3 de març del 2020. Pla americà. (Horitzontal)

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat valenciana ha confirmat aquest dimarts a la tarda la primera mort per coronavirus a l’Estat. En concret, es tracta d’un home que va ingressar a l’Hospital Arnau de Vilanova-Llíria i que va morir el 13 de febrer. El seu cas s’ha detectat després d’una investigació retrospectiva, segons ha indicat la mateixa Generalitat. D’altra banda, la Conselleria ha confirmat un altre cas d’infecció pel Covid-19, una dona ingressada a l’Hospital manises. Amb aquests dos casos, la xifra de positius al País Valencià ascendeix a 19.

Segons ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, l’home, del qual no s’ha especificat l’edat, va morir de pneumònia en un centre hospitalari valencià. Dies més tard es va ordenar fer-li una necròpsia per veure si en la seva mort hi podia haver influït el coronavirus. Les proves van donar positiu. Barceló també ha explicat que l’home havia viatjat al Nepal.

Va ser aquesta investigació a les mostres d’un pacient de l’Arnau de Vilanova de València la que va permetre reconèixer-hi el positiu per coronavirus. Barceló, però, ha subratllat que no es pot determinar que la causa de la mort, que va tenir lloc el 13 de febrer, hagi estat el coronavirus.

En la mateixa línia, la consellera ha volgut deixar constància que “per la data del decés, el període d’incubació de la malaltia relacionada amb aquest cas ja hauria superat els 14 dies”. No obstant ha insistit que la Conselleria seguirà fent una vigilància “estreta” en aquest hospital.

D’altra banda, la Conselleria ha confirmat un altre cas d’infecció pel Covid-19, una dona ingressada a l’Hospital manises. Amb aquests dos casos, la xifra de positius al País Valencià ascendeix a 19.

Aquest altre cas correspon a una dona que ha estat tractada a l’Hospital de Manises, i s’ha obert una investigació per conèixer l’origen del contagi.

 

 

 

Relacionats