Divendres, 27 de novembre de 2020 - Edició 855
La República

Primàries Catalunya acorda presentar-se a les eleccions al Parlament

“Una opció oberta a tothom, independentista i radicalment democràtica”, ha apuntat Jordi Graupera

Avatar
Agències 16/11/2019
Participants a la Convenció Fundacional de Primàries Catalunya al Centre Cívic Pere Quart de Barcelona, el 16 de novembre del 2019 (Horitzontal).

Primàries Catalunya ha decidit fer el pas i presentar-se a les eleccions al Parlament. El moviment impulsat per l’ANC a les municipals 2019 ha celebrat aquest dissabte la seva convenció fundacional al Centre Cívic Pere Quart de Barcelona amb inscripcions obertes a tothom. “La Convenció Fundacional de Primàries Catalunya aprova convertir-se en un moviment d’àmbit nacional supramunicipal per àmplia majoria”, ha confirmat la nova formació política a través del seu compte de Twitter. “Primàries acaba de decidir que ens presentem a les catalanes. Una opció oberta a tothom, independentista i radicalment democràtica, amb llistes obertes i transversalitat ideològica”, ha reaccionat ràpidament Jordi Graupera, la fins ara cara més visible de Primàries. La plataforma ja va aprovar presentar-se a les eleccions generals del 10-N, però finalment no va poder fer-ho perquè només va recollir 3.400 avals dels 5.000 necessaris.

Primàries va atribuir el fracàs al “poc marge temporal” que la Junta Electoral Central atorga per recollir els avals i a una “implantació territorial encara en construcció”. El portaveu de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, va afirmar llavors que Primàries era un moviment municipalista que “s’està transformant en un moviment nacional” i va destacar que es va teixint un “projecte compartit” de cara a les properes eleccions al Parlament.

Relacionats