Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Primàries Barcelona acorda impulsar una candidatura “de bloqueig” per a les eleccions del 10-N

|

- Publicitat -

Primàries Barcelona ha acordat impulsar una candidatura de “bloqueig” de cara a les pròximes eleccions espanyoles del 10 de novembre. Així s’ha decidit a través d’una consulta interna en què han participat 3.000 persones. Dels vots vàlids, un 94’1% són favorables a la llista de bloqueig i un 5’9%, en favor de promoure l’abstenció en aquestes eleccions. La plataforma que lidera Jordi Graupera proposa crear una llista a través d’unes primàries obertes “a tota la ciutadania i partits independentistes”. I una de les idees centrals de candidatura seria votar ‘no’ a qualsevol investidura a la presidència del govern espanyol i votar en contra dels pressupostos estatals.

Publicitat

Altres punts de la candidatura són que es definiria com a independentista, que consultaria via votació electrònica les votacions del ple del Congrés i que destinaria les subvencions que reben els grups amb representació a la cambra baixa a un “fons antirrepresiu” al servei dels “represaliats independentistes”.

El portaveu de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, ha afirmat que la llista de bloqueig també és “una oportunitat per promoure una cultura del ‘no’ a l’autoritarisme i a l’intent de l’Estat de subjugar el poble de Catalunya, sense els incentius perversos que els partits polítics tradicionals encarnen.” Alhora, ha insistit que sempre mantindran “la mà estesa a tothom que accepti els principis fonamentals de primàries: democratització i independència de Catalunya”.

Per la seva banda, el coordinador de l’assemblea de Primàries Barcelona, Arnau Pont, ha afirmat que és una invitació “explícita” a totes les forces independentistes i , en particular, a les que han mostrat interès en el bloqueig. I els ha fet una crida a asseure’s a negociar aquesta candidatura “oberta”. “Unitat sí, però amb primàries”, ha conclòs.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió