Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Posen una pancarta contra Felip VI a plaça Catalunya: ”El rei no és benvingut als països catalans”

A la façana del número 9 de plaça Catalunya, on aquest divendres se celebren els actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils –als quals acudiran els […]

Redacció
Redacció 17/08/2018
Imatge de la pancarta a plaça Catalunya / EP

A la façana del número 9 de plaça Catalunya, on aquest divendres se celebren els actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils –als quals acudiran els reis– s’ha desplegat una pancarta contra Felip VI sota el lema “The spanish King is not welcome in the catalan countries” (El rei d’Espanya no és benvingut als països catalans).

La consigna, que ha estat desplegada a última hora d’aquest dijous, cobreix part de la façana d’un edifici situat al mateix lloc on es duran a terme, d’aquí a unes hores, els actes en record dels atemptats. En aquesta, a més, es pot apreciar un retrat del rei de cap per avall, i les paraules “not welcome” (no és ben rebut) assenyalades en lletres vermelles.

En l’acte, que començarà les 10.30, hi haurà música i lectures en els set idiomes de les víctimes mortals. Durant la commemoració, a més, no es faran parlaments institucionals, ja que es busca així que el protagonisme recaigui en els familiars de les víctimes i els ferits.

Un intent de despenjar-la

Els Mossos d’Esquadra haurien intentat despenjar la pancarta mentre que els que l’haurien desplegat encara eren a l’edifici. En alguns vídeos difosos per les xarxes socials es pot veure que els agents es preparaven per despenjar-se per l’edifici.

La pancarta però, no hauria estat despenjada.

Relacionats