Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Posen a la venda l’amagatall de Lluís Companys

La immobiliària Living ha posat a la venda la vil·la Paula, segons informa l’agència EFE. La mansió modernista va ser construïda el 1912 per l’arquitecte modernista Jeroni Granell i Manresa […]

Redacció 27/08/2018
La vil·la Paula / Youtube

La immobiliària Living ha posat a la venda la vil·la Paula, segons informa l’agència EFE. La mansió modernista va ser construïda el 1912 per l’arquitecte modernista Jeroni Granell i Manresa (1867-1931). Granell també és famós per realitzar els vitralls del Palau de la Música, la Casa Navàs o l’Hospital de Sant Pau.

Situada a la carretera de les aigües, en un enclavament únic, la parcel·la inclou 41.000 metres quadrats de terreny. Javier Barba i el BC Estudio Architects han estat els responsables de la restauració de la vil·la. L’edifici modernista té 720 metres d’espai habitable, distribuïts en vuit suites, nou banys, menjador, cuina, dos salons, soterrani amb gimnàs, sauna, bodega i fins i tot, una sala de jocs. Tot decorat amb l’inconfusible estil modernista de Granell.

El refugi de Companys

Però aquesta majestuosa casa va tenir una funció curiosa durant el franquisme. Va servir per amagar al president de la Generalitat Lluís Companys just abans del seu exili a França.

Una vegada en mans de la policia nazi va ser extradit a Espanya, on el règim del dictador Francisco Franco el va afusellar el 15 d’octubre de 1940.