Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Youtube censura un vídeo d’Octuvre que denuncia la impunitat dels mossos

Dante Fachín adverteix que la plataforma titlla de “violent” el contingut i obliga els usuaris a donar-se d’alta si volen veure’l

Carme Garau 12/11/2021

La plataforma Octuvre va publicar el vídeo “Senyor Trapero: he de tenir por de fer aquest vídeo?” la setmana passada on exposava els escàndols dels mossos i exigia, tant al major dels mossos, com al Govern de Pere Aragonès, acabar amb la impunitat dins el cos policial.

Ara, Albano-Dante Fachín, promotor d’Octuvre, ha compartit al seu compte de Twitter el correu que ha fet arribar a la comunitat explicant que Youtube ha censurat aquell vídeo, que ja supera les 94.000 visualitzacions. Segons explica, els va arribar un missatge que informava que “a partir d’ara, el vídeo sobre els Mossos només el podrà veure qui estigui donat d’alta a YouTube”. Per tant, la resta de persones no el podran visionar. El motiu que els dona la plataforma és que el contingut, que bàsicament combina imatges de Marta Sibina explicant la situació amb clips de mossos, “és violent”.

O sigui: publiquem un vídeo per denunciar la violència policial i YouTube ens renya a nosaltres per publicar-lo. Ha estat una revisió automàtica? Ha rebut YouTube queixes concretes? No ho sabem. El que sabem és que YouTube està ajudant a ocultar les accions violentes de la policia”, ha exposat l’exdiputat dels comuns.

També ha assegurat que des d’Octuvre ja treballen per demanar explicacions a Youtube, a qui acusen de “prendre decisions que afecten el dret a informar i ser informats de manera veraç”. Igualment, recorden que el col·lectiu d’advocats Iridia està fent una campanya per poder seguir atenent i donant cobertura legal a les persones que pateixen violència policial.