Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Octuvre exposa els escàndols dels mossos i exigeix acabar amb la seva impunitat

|

- Publicitat -

 

“Em dic Marta Sibina i estic molt farta que em prenguin el pèl”, així de categòric comença el vídeo. L’activista d’Octuvre recorda com el major dels mossos, Josep Lluís Trapero, fa poc va demanar a la ciutadania “respecte” cap als agents. Un respecte que, en tot cas hauria de ser bidireccional, i mai no implicar l’abús de poder per part dels policies.

Publicitat

Així doncs, continua exposant el cas del mosso que va denunciar falsament un manifestant d’agredir-lo durant el desallotjament del centre social ocupat d’El Rec i, no satisfet amb la força desproporcionada amb què l’immobilitza, el deté il·legalment. Tot i les imatges, l’antiavalot va engegar una denúncia falsa, que finalment l’Audiència de Barcelona ha revocat. “La cosa és molt forta, tenim un mosso que colpeja un ciutadà sense cap motiu, que fa un atestat amb informació falsa, fent que un ciutadà innocent estigui dos anys sota l’amenaça d’una condemna“, resumeix Sibina.

Però el més greu, és que “segons el reglament dels Mossos d’Esquadra, l’agent podria ser suspès de feina i sou, però els comandaments dels mossos i el Departament d’Interior han decidit que aquest mosso segueixi en actiu cobrant un sou públic”. I es demana: “Què passaria amb un bomber que fos enxampat amb una càmera calant foc a un bosc?“. La resposta és evident, seria processat i acomiadat. En canvi, quan ho fa un mosso “no passa res”.

La prefectura dels Mossos ha confirmat a Octuvre que el protagonista de la denúncia falsa i la detenció il·legal continua exercint i cobrant com a tal. S’excusen que no poden fer res, però com explica Sibina, no cal esperar una sentència per prendre mesures cautelars.

Et pot interessar  Mossos de proximitat: la Policia Local dels pobles petits del Baix Empordà

Des de Octuvre, recuperen les declaracions de Trapero: “No busquem actituds submises ni pors ja superades a la policia”. I li contesta, Sibina, contundent: “Senyor Trapero, jo sí que tinc por de la seva policia“. A més, demana que assumeixi responsabilitats i acabi amb “la impunitat total” dels agents que abusen del seu poder. Així mateix, exigeix que deixin de protegir-los: “Sigui valent i faci bé la seva feina, que per això li paguem el sou”.

Igualment, el vídeo afegeix uns esgarrifosos enregistraments en què s’escolten tota classe de vexacions racistes durant una agressió dels agents a un home negre, que van des de “ets un simi” a “puto negre de merda”. Per si no n’hi hagués prou, un dels mossos implicats ha participat en el judici farsa dels 9 de Lledoners i continua en actiu. Finalment, demana al Govern de Pere Aragonès que deixi de permetre que la seva policia violi els drets dels ciutadans. “En una democràcia sana els governants no es deixen atemorir per cap cos policial“, afirma.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut