Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Yolanda Díaz: “Els sindicats tenen tota la raó per sortir al carrer a mobilitzar-se contra la patronal”

|

- Publicitat -

És indubtable que al govern català hi ha grans diferències entre els socis que el conformen i que això fa córrer rius de tinta, però, ens preguntem, com és que donem per bones, i fins i tot com a positives i constructives, les palmàries diferències de criteri que s’exhibeixen en el gobierno? Doncs, imaginem, que és perquè “queda molt bé” que surti la vicepresidenta Yolanda Díaz i presenti una imatge molt més “esquerrosa” en temes laborals, en clamar que s’apujarà el SMI i en contenció de la despesa militar, per exemple, malgrat que, al cap i a la fi, acabarà fent el que li dicti el PSOE, el soci majoritari. Mirem com s’ha esplaiat avui:

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat que “en aquesta ocasió els sindicats tenen tota la raó per sortir al carrer a mobilitzar-se contra la patronal”. Segons Díaz, “la patronal no està a l’altura del seu país en aquest moment i els sindicats tenen raons perquè es mobilitzin”. En una entrevista aquest dilluns al matí a la Cadena SER, la vicepresidenta segona ha criticat que la CEOE estigui “bloquejant la negociació col·lectiva” i s’oposi a augmentar els salaris davant d’una inflació “desbocada”. Díaz ha recordat que el 5 de maig la patronal es va aixecar de la taula de negociació dels convenis col·lectius perquè es negava a revalorar-los.

Publicitat

Díaz ha argumentat que normalment al juliol se’n subscriuen uns 2.000 i enguany només se n’han subscrit 450 perquè “la patronal bloqueja la negociació”. Per això, la vicepresidenta ha insistit que malgrat que ella “no sortirà a manifestar-se”, veu “raons perquè els sindicats surtin al carrer”.

Et pot interessar  Díaz diu que els canvis que s'introduiran a la llei d'amnistia estaran dins de la legalitat

PGE i l’increment en defensa
La vicepresidenta segona ha assegurat que en el sostre de despesa dels pressupostos generals de l’any vinent negociat amb el PSOE aquest estiu no inclou l’increment de la despesa en defensa. “No estava aquest increment”, ha dit Díaz, que ha afirmat que els comptes de l’any que ve han de ser “més que mai útils a la ciutadania”. La vicepresidenta també ha defensat que cal fer una “reforma tributària en profunditat”.

L’SMI “augmentarà”
Sobre el salari mínim interprofessional (SMI), Díaz ha dit que és “evident que augmentarà” i ha defensat que ho faci “almenys al 60% del salari mitjà”. “Això és el topall mínim”, ha afirmat la vicepresidenta, que ha explicat que convocarà els agents socials per abordar-ho al novembre quan es conegui la inflació anual mitjana. Díaz no ha confiat a assolir un acord tripartit, ja que la patronal ja no va participar de l’acord per apujar l’SMI enguany. La vicepresidenta ha afirmat que l’SMI es revalora tenint en compte “la inflació, la participació dels salaris en la renda nacional, la productivitat i la situació econòmica del país”.

Plataforma ‘Sumar’
Díaz ha reiterat que la plataforma ‘Sumar’ no pretén fer “una sopa o suma de sigles” de diferents formacions sinó que és un “moviment ciutadà”. La vicepresidenta segona ha dit que “mai competeix”, tampoc amb el PSOE en l’intent d’apropar-se a la ciutadania. “Ara està de moda escoltar, vol dir que funciona, escoltem molt”, ha dit, i ha afirmat que sigui on sigui el 2023 treballarà perquè el PP no arribi a la Moncloa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut