Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Yolanda Díaz diu que el 28-M es disputen dos models per Barcelona: el de Trias que mira al “passat” o el de la “il·lusió” de Colau

L'acte dels comuns ha estat interromput per activistes a favor de la concessió de l'Antiga Massana

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona i ministre de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha avisat que a les eleccions municipals del 28-M es disputaran dos models per Barcelona: d’una banda, el del candidat de Junts, Xavier Trias, que ha caracteritzat com “el del passat i que mira als anys 90” i de la “desregularització i la privatització”. I, d’altra banda, el model “de la il·lusió” d’Ada Colau. Al seu torn, l’alcaldessa ha dit a ERC que és “impossible” reivindicar-se com a progressistes i votar en contra de la reforma laboral.

En l’acte ‘Guanyem Barcelona’, organitzat per la formació de Colau aquest dissabte al Palau de Congressos, la líder de Sumar ha estat especialment contundent contra Trias i totes les dretes, a les quals ha ficat en un mateix sac. En aquest sentit, ha argumentat que cal anar amb compte amb totes les formacions conservadores, “tinguin les sigles que tinguin”. De fet, ha interpel·lat Trias i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo: “S’han acabat les lleis d’austeritat”.

Publicitat

Crida a la classe treballadora 

En contraposició, Díaz ha subratllat que el projecte de Colau és “el de l’esperança i la il·lusió”, i el model dels serveis públics, els feminismes, la cultura, les escoles, les biblioteques i els drets LGTBI+. Tot seguit ha fet una crida a tota la classe treballadora perquè es mobilitzi el 28-M en defensa del projecte de BComú i de Colau.

La ministra també ha carregat contra els partits que defensen els macroprojectes de BCN World a Tarragona, i s’ha posicionat en contra de l’ampliació “impossible” de l’aeroport del Prat. D’altra banda, ha aplaudit el projecte de les Superilles que ha impulsat Colau. Díaz també ha afegit que cal que la Moncloa emprengui reformes legislatives perquè no hi hagi precarietat a les empreses públiques, després de la reforma laboral.

Colau també ha dit que els alcaldes que l’han precedit rebien querelles dels moviments veïnals i que, en canvi, ella les rep de part “dels de sempre”. Així mateix, la candidata de BComú ha criticat que Trias es presenti per “desmuntar les polítiques del canvi”. I s’ha mostrat “perplexa” perquè el PSC faci veure ara que no ha governat amb ella, i obri la porta a pactar amb Junts.

A l’acte hi ha assistit la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach; el president d’UP-ECP-GeC, Jaume Asens; i la coordinadora de Catalunya en Comú i alcaldable de Castelldefels, Candela López, juntament amb altres diputats i membres de l’espai, com David Cid. L’acte l’ha presentat la diputada Jess González.

“Antiga Massana concessió ja”

Just a l’inici de la intervenció de Díaz, una desena d’activistes ha interromput l’acte amb pancartes i octavetes sota el lema ‘Antiga Massana concessió ja’. Diversos col·lectius veïnals del Raval fa setmanes que s’organitzen per evitar l’enderrocament de l’antiga escola, un immoble que l’Ajuntament preveu enderrocar.

Des de l’inici de la pandèmia s’hi alberga una xarxa d’aliments, el sindicat d’habitatge, una escoleta i un gimnàs popular i altres activitats per a les famílies més necessitades. No és la primera vegada que el col·lectiu de l’Antiga Massana irromp un acte de Colau.

A mitjans de febrer, les persones que a mitja tarda del dia 15 van ocupar la seu de Barcelona en Comú per reivindicar a l’Ajuntament la cessió de l’Antiga Massana als col·lectius que gestionen l’espai, van marxar després d’haver pactat una reunió amb el consistori.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut