Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Yolanda Díaz defuig donar la seva opinió sobre l’indult que la UGT ha demanat per Dolors Bassa

La consellera de Treball i Economia Social assegura que el Gobierno comunicarà la seva postura sobre aquesta qüestió en un futur, però diu que “no és cosa seva afirmar” si hi donaria suport

Avatar
Agències 14/02/2020
Pla general de la reunió de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i els presidents de CEOE i Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva, el 22 de gener del 2020

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, S’ha mostrat aquest divendres “respectuosa” amb la decisió de la Unió General de Treballadors (UGT) de Catalunya, que demanarà l’indult per la presa política Dolors Bassa, que també va ser secretaria general d’UGT a Girona.

“UGT, igual que totes les entitats sindicals, tenen acció i agenda pròpia. La respectaré”, ha recordat Díaz en una entrevista a “Las Mañanas de RNE“, on ha assegurat que el Gobierno comunicarà la seva postura quan es tracti l’assumpte.

“Tenim el deure moral de demanar l’indult de Dolors. I no com a rendició. És una persona molt compromesa i que estimem molt”, va assegurar el passat 9 de gener el secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, en una entrevista radiofònica.

En aquest context, la titular de Treball ha demanat “prudència” i ha explicat que aquest tipus d’accions són preses a títol personal pels sindicats. “Jo no puc més que ser respectuosa amb les mateixes”, ha afegit.

Així, Díaz ha reconegut que “coneixia” que la UGT anava a sol·licitar l’indult perquè manté converses amb els líders sindicals. Amb tot, ha descartat dir si ella hi donaria suport: “No és cosa meva afirmar aquesta qüestió”.