Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Ximo Puig demanarà al Congrés incloure la denominació de “valencià”

Assegura que Armengol "està alineada" amb la posició que "aparegui" formalment el "valencià"

|

- Publicitat -

El líder del PSPV i expresident de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, demanarà que el Congrés inclogui la denominació de “valencià” de manera oficial a la cambra baixa, després que l’actual govern valencià, capitanejat pel PP i Vox, critiqués l’acord del Congrés pel qual la seva presidenta, Francina Armengol, permetrà l’ús del català, el gallec i el basc.

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, va afirmar que autoritzaria l’ús del català, el basc i el gallec després d’un pacte per accedir a la presidència. L’expresident valencià ha celebrat la notícia de la inclusió de les llengües oficials, i ha assegurat que Armengol “està alineada” amb la posició que “aparegui” formalment el “valencià”. D’altra banda, l’expresident del País Valencià ha defensat que “no és moment de reobrir velles ferides”: “El pitjor que li pot passar al valencià és que sigui objecte de conflicte, els qui no estimen el valencià no poden portar-nos a aquella situació”.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut