Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Generalitat Valenciana del PP i Vox carrega contra l’acord al Congrés per les llengües: “S’utilitzen per dividir i no per unir”

El PP i Vox, que reneguen del valencià, tenen ara la barra de demanar "per al valencià el mateix estatus d'oficialitat que per a la resta de llengües"

|

- Publicitat -

La Generalitat Valenciana carrega contra l’acord al Congrés perquè es pugui parlar en català, eusquera i gallec. La vicepresidenta segona, Susana Camarero, ha pronunciat aquest divendres una declaració institucional acompanyada d’altres consellers per denunciar que les llengües s’estan utilitzant “per a dividir i no per a unir”. L’executiu, de PP i Vox, demana “per al valencià el mateix estatus d’oficialitat que per a la resta de llengües” i requerirà al Govern i a la presidenta del Congrés “que es respectin les senyes d’identitat, la cultura i la llengua pròpia”. A més, assenyalen que la cambra de representació territorial és el Senat i que allà “les llengües ja es poden a utilitzar”.

“La Generalitat no consentirà ni un atac més a la llengua, cultura i senyes d’identitat del País Valencià i arribarà on faci falta per defensar-les després de l’acord nefast per a Espanya”, han assegurat. El pròxim ple del Consell aprovarà una declaració institucional en defensa del “valencià”.

Publicitat

A més, remetran al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i a la presidenta del Congrés, Francina Armengol, un requeriment perquè “es respectin les senyes d’identitat, la cultura, la història i llengua”. També s’instarà al president del Consell Europeu a “respectar el valencià” davant qualsevol petició que els “afecti”.

“La Comunitat Valenciana ha de deixar de ser moneda de canvi en els pactes entre Sánchez i els separatistes catalans. L’anterior Consell ho permetia, el de Carlos Mazón no ho tolerarà, sempre amb lleialtat a la Constitució i amb fidelitat a Espanya”, han conclòs.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut