Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Xifren en 350 les persones concentrades contra la reforma del Codi Penal

|

- Publicitat -

Prop de 350 persones, segons ha xifrat la Guàrdia Urbana, són les van concentrar-se davant la subdelegació del govern espanyol a Barcelona per protestar contra la reforma del Codi Penal. La reforma, que va anunciar-se poques setmanes enrere, causa malestar entre els sectors independentistes perquè, malgrat derogar el delicte de sedició, reformula els de desordres agreujats i n’amplia els actes punibles.

La mobilització estava convocada per una quarantena d’organitzacions i entitats socials, entre les quals Irídia, Marea Blanca, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Òmnium Cultural, amb el lema ‘Davant la reforma del Codi Penal, prou criminalització de la protesta!’.

Publicitat

Les organitzacions convocants de la concentració assenyalaven que celebren la proposta de derogació de la sedició, tot alertant a la vegada que la proposta actual, amb l’ampliació del delicte de desordres públics, comporta “limitacions al lliure exercici del dret a la protesta”. Així, avisen que la modificació d’aquest delicte tal com està proposada suposarà “una vulneració de drets” i s’intensificaran la “tendència repressiva” de les mobilitzacions socials que consideren que hi ha hagut en els últims anys. Per a les organitzacions convocants, la reforma vol “criminalitzar” la protesta i retallar drets en un context de crisi econòmica, social i climàtica en el qual protestar i reivindicar és més necessari que mai.

Alguns dels manifestants van cridar consignes de l’1-O i contra la “violència policial”, portant estelades o banderes representatives de les seves organitzacions. Algunes furgonetes dels Mossos d’Esquadra custodiaven l’edifici del carrer de Mallorca durant la protesta, i van tallar els carrers d’aquesta illa de l’Eixample, tal com informa l’ACN.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"

Els convocants també van dedicar crítiques a ERC i els comuns per donar suport a la reforma, assegurant que mentre estigui tramitant-se continuaran organitzant mobilitzacions. Respecte de la tramitació parlamentària, el dijous passat van rebutjar-se les esmenes a la totalitat de Junts, CUP, Cs, PP i Vox. Ara, el text tornarà a debatre’s en comissió abans de tornar al ple per sotmetre’s a la votació final abans que acabi l’any.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut