Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Xenofòbia de Feijóo contra el mediador entre el PSOE i Junts

Critica que "un ciutadà del Salvador expert en guerrilles" sigui el verificador

|

- Publicitat -

El president del PP reitera que la mediació és un “despropòsit” i “una humiliació insuportable”

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha tornat a acusar aquest dissabte Pedro Sánchez de perpetrar una “humiliació insuportable” amb la reunió a Suïssa amb verificador internacional entre PSOE i Junts. El popular ha lamentat la figura i procedència del diplomàtic Francisco Galindo Vélez, a qui ha definit com “un ciutadà del Salvador expert en guerrilles”, i ha censurat que pugui “dir com ha de relacionar-se Espanya amb una de les seves comunitats”. Feijóo ha assegurat que mantindran les mobilitzacions contra el govern, sense qüestionar-ne la “legitimitat”. El PP ha celebrat avui a Madrid un acte en defensa de la Constitució amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i l’alcalde madrileny José Luis Martínez-Almeida.

Publicitat

 

“Exigeixo en nom d’aquest país que cessi aquest despropòsit per comprar temps per viure a la Moncloa”, ha exclamat el president dels populars davant les 8.000 persones, segons la delegació del govern madrileny, aplegades davant del Temple de Debod a Madrid (15.000, segons el PP). Durant el seu discurs, el líder de l’oposició s’ha referit diverses vegades a la figura del verificador internacional i a la mateixa reunió a Suïssa entre Junts i el PSOE, i ha subratllat que no acceptaran “l’opacitat” d’una negociació “en la clandestinitat”. “La democràcia no es negocia en la clandestinitat”, ha afirmat.

 

Fejóo ha assegurat que aquesta setmana s’han viscut diversos episodis de “vergonya” per part del govern espanyol en relació a la seva imatge internacional. Entre elles, ha dit, la reunió a Suïssa entre Junts i PSOE. El popular s’ha referit també a “la crisi en política exteriors sense precedents” (en al·lusió al conflicte diplomàtic amb Israel), i al pronunciament del Consell General del Poder General (CGPJ) sobre la idoneïtat del fiscal general de l’Estat, o l’anul·lació del nomenament de Magdalena Valerio com a presidenta del Consell d’Estat, per part del Tribunal Suprem (TS). “El món esta començant a no creure Espanya”, ha assegurat.

 

Continuaran les mobilitzacions

 

Per tot plegat, el president del PP ha assegurat que el seu partit continuarà mobilitzat contra l’executiu de Sánchez: “No serà l’última vegada que convoquem tots els espanyols que creuen en la convivència i la igualtat”, ha advertit. Això no obstant, ha volgut remarcar que ell no qüestiona la legitimitat del govern espanyol. “Això ja ho fa el PSOE quan governa el PP; però sí que posem en qüestió la seva falta de vergonya, de raó i de moral. El govern és la vergonya d’un país al qual no li prendran la dignitat!”, ha exclamat.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics

 

Feijóo defensat els “principis i valors” de la carta magna espanyola, de la qual se celebren els 45 anys el proper dia 6 de desembre. El gallec ha assegurat que Sánchez és un president l’objectiu del qual és “aixecar un mur” entre espanyols. “Per això ara és més important que mai recordar els principis que ens van fer donar la mà (entre espanyols) fa 45 anys; sempre hem viscut amb la ma estesa a aquells que no pensen igual però que són també espanyols, ha manifestat abans de prometre que “enderrocaran el mur amb la Constitució de tots”.

 

Ayuso carrega contra el “comisssari polític”

 

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha estat encara més dura que Feijóo en la crítica a Sánchez. “Som l’Espanya que estarà aquí quan els traïdors caiguin”, ha etzibat després de referir-se també al “mur” que segons els populars ha alçat Sánchez.

 

Ayuso també ha defensat la vigència de la Constitució, una text que ha considerat “jove, més viu que mai i del qual no s’han de fer paral·lelismes ni tampoc reinterpretar”. Sobre la negociació entre Junts i el PSOE, la presidenta madrilenya també ha considerat una “humiliació” que l’escenari sigui Suïssa, i mitjançant “un comissari polític”. “Li diuen verificador, i ens deixa a l’alçada de les FARC, com si (Catalunya i Espanya) fóssim dos estats. És necessari un comissari polític per dirigir el futur d’Espanya?!”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut