Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Vox presentarà recurs contra les noves restriccions perquè “aturen” l’economia

El portaveu del partit d’extrema dreta també ha demanat aplicar un 155 “general” a Catalunya, si el Govern no acata la sentència del castellà a l’escola

Agències 21/12/2021
El portaveu adjunt de Vox al Parlament, Antonio Gallego, en una roda de premsa al faristol del Parlament.

Vox adverteix que presentarà recurs contra les noves restriccions a Catalunya. El portaveu del partit d’extrema dreta al Parlament, Antonio Gallego, així ho ha explicat en una entrevista d’aquest dimarts al ‘Cafè de les idees’ de Ràdio 4-RTVE. “El Tribunal Constitucional ens dona sistemàticament la raó”, ha argumentat.

El diputat ha criticat les mesures que va plantejar ahir el Govern perquè “aturen” l’economia i “arruïnen” sectors com la restauració, el comerç, l’oci nocturn o els gimnasos. Gallego, que ha definit Vox com un partit “conservador” i no d’extrema dreta, ha demanat “una mica d’ordre”. El portaveu ha advertit que les noves mesures “posaran en escac” molts sectors econòmics, i ha defensat que “tota feina és essencial”.

En un altre àmbit, Gallego ha acusat l’antic major dels Mossos Josep Lluís Trapero d'”abusar” de les seves amistats i relacions personals per fer carrera dins el cos policial. A més, el dirigent del partit d’extrema dreta ha aprofitat per demanar un 155 “general” a Catalunya per suspendre’n l’autonomia, si el Govern no acata la sentència del castellà a l’escola: “Si segueixen en aquesta rebel·lia, s’ha d’intervenir”.