Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Vox apuja el to i proposa il·legalitzar els partits independentistes

També vol que es tipifiqui com a delicte la negociació amb condemnats, processats o fugitius de l'acció de la justícia

|

- Publicitat -

Vox ha registrat una esmena a la totalitat contra la llei d’amnistia acompanyada d’un text alternatiu que proposa la il·legalització de les formacions independentistes i que es tipifiqui com a delicte la negociació amb condemnats, processats o fugitius de l’acció de la justícia per delictes contra la Constitució, ordre públic, traïció o contra la independència de l’Estat i la “defensa nacional”. L’esmena planteja castigar aquests delictes amb penes d’entre sis i deu anys de presó i inhabilitació especial. El veto de Vox –com el del PP- es debatrà al ple del Congrés de dimecres que ve, i previsiblement serà rebutjat amb els 178 vots en contra de les formacions que avalen la tramitació de la llei (PSOE, Sumar, ERC, junts, Bildu, PNB i BNG).

En la línia del que proposa el PP, que aposta per crear una sèrie de delictes de “deslleialtat constitucional”, la formació de Santiago Abascal proposa una reforma del Codi Penal per recuperar el delicte de referèndum il·legal i incrementar les penes que comporta.

Publicitat

També un enduriment penal en els casos d’ultratges a Espanya i als seus símbols, i dels delictes de traïció per part de membres del govern. A més, Vox vol recuperar el tipus penal de sedició i estipular la pèrdua de la nacionalitat per als delinqüents que no tinguin origen espanyol.

L’esmena també planteja incloure expressament a la Llei Orgànica del Règim Electoral General la prohibició explícita de referèndums que afectin la integritat territorial d’Espanya.

En un missatge enregistrat, el secretari general del grup de Vox al Congrés, José María Figaredo, ha defensat la il·legalització de les forces que busquen “destruir la nació”, i la penalització de les negociacions amb aquestes formacions. “Volem treure al govern totes les armes que està utilitzant per perpetrar un cop d’estat des de la Moncloa”, ha afirmat.

Et pot interessar  Aragonès acusa el PSC de tenir un "discurs derrotista" i a Junts de "només parlar d'ells mateixos" i de Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut