Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Villarejo implica Laporta en l’Operació Catalunya que va dur Sandro Rosell a la presó

El president del Barça desmenteix les acusacions i assegura que emprendrà accions legals si Villarejo no les rectifica

|

- Publicitat -

L’excomissari José Manuel Villarejo ha exposat el matí d’aquest dilluns, 2 d’octubre, tots els secrets de l’Operació Catalunya, l’entramat amb què el Ministeri Interior espanyol, amb el vistiplau de la Moncloa, pretenia enfonsar i enterrar el moviment independentista català. Villarejo ha exposat als micròfons de RAC1 tots els detalls d’aquesta operació, en un cara a cara amb l’expresident Artur Mas, una de les principals víctimes de l’entramat.

Durant la conversa, Villarejo ha acusat l’actual president del FC Barcelona, Joan Laporta, de proporcionar-li informació sobre l’aleshores president del club, Sandro Rosell, que acabava de treure-li el lloc. Les autoritats espanyoles van situar Rosell al punt de mira de l’Operació Catalunya pels seus suposats vincles amb el moviment independentista català, acusant-lo falsament d’un delicte fiscal (del qual ha estat absolt) que va suposar-li passar dos anys en presó preventiva.

Publicitat
Et pot interessar  La justícia espanyola instrueix per primera vegada una causa sobre l'Operació Catalunya contra l'independentisme

Segons les revelacions de Villarejo, Joan Laporta hauria filtrat informació a les autoritats espanyoles per alimentar la causa contra Sandro Rosell. L’excomissari també ha explicat que la persona que va fer de pont va ser Xavier Martorell, ex-alt càrrec de la Generalitat i del Barça. “Va ser responsable de seguretat del Barça i soci d’un despatx de detectius que continua treballant amb el CNI”, ha dit.

Laporta desmenteix les acusacions

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha desmentit ràpidament aquestes acusacions i, de fet, amenaça amb emprendre mesures legals contra Villarejo. El club de futbol també ha titllat les revelacions de ser “totalment falses”. A menys que Villarejo rectifi, s’espera que en les pròximes hores Laporta formalitzi la querella

Publicitat

Opinió

Minut a Minut